Silent Hill 2 Remake Resmen Duyuruldu!

Bekle bizi Mary!

Silent Hill 2 Remake Resmen Duyuruldu!

Üç yıldır yaşanan ilginç gelişmelerin ardından, Silent Hill serisi büyük geri dönüşünü bu hafta içinde gerçekleştirdi. Birkaç gün önce, hem Konami hem de Silent Hill sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlar ile bizi bir hayli heyecanlandıran canlı yayın duyurusunda bulunulmuştu. Geçtiğimiz dakikalarda başlayan canlı yayın sırasında Silent Hill 2 Remake resmiyet kazandı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Resident Evil Sunumu için Tarih Açıklandı


Silent Hill 2 Remake Geliyor!

Bloober Team tarafından Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan Silent Hill 2 Remake, Konami tarafından PC (Steam) ve konsol tarafında bir yıllığına PlayStation 5 için yayınlanacak. Sonrasında ise Xbox Series için de yayınlanması bekleniyor. Şu an için belirli bir çıkış tarihi olmasa da, PlayStation ve Steam mağazalarında istek listenize alabiliyorsunuz.

Bildiğiniz gibi Silent Hill 2, James Sunderland isimli bir karakterin başından geçenleri anlatıyor. Kendisi esasen Silent Hill 4: The Room oyununun ana karakteri olan Henry Townshend ile aynı kasabada, South Ashfield’da yaşıyor.

Eşi Mary’yi ölümcül bir hastalıktan kaybeden James, üç yıl sonra ondan bir mektup alıyor. Mektupta, Silent Hill kasabasındaki özel yerlerinde beklediği yazılıdır. Bu olanlara bir anlam veremeyen James, soluğu kasabada alıyor ve o meşhur sis tabakasının altında yatan sırları araştırmaya başlıyor.

Yayınlanan fragmana baktığımız zaman, orijinal oyundaki mekanların, genel olarak kasabanın ve yaratıkların Unreal Engine 5 ile ne kadar gerçekçi hale geldiğini görebiliyoruz. Ayrıca yine orijinal oyundaki aşina olduğumuz sahneleri mevcut neslin gücü ile yeniden görmek, bir hayli farklı hissettiriyor. Ancak sizin de dikkat ettiğiniz gibi, müzikler, karakter modellemeleri ve seslendirmeler ile tam bir sıfırdan yeniden yapım ile karşı karşıyayız. Ancak orijinal Team Silent ekibinden müzik bestecisi Akira Yamaoka ve yaratık tasarımcısı Masahiro Ito da yeniden yapımın kadrosunda yer alıyor. Önümüzdeki günlerde yeniden yapım Silent Hill 2 ile ilgili daha fazla detayın ortaya çıkacağına şüphe yok.

Silent Hill 2 Remake Sistem Gereksinimleri

Duyuru ile eş zamanlı olarak açılan Steam sayfasında oyunun sistem gereksinimleri de yer alıyor. Görünüşe göre Intel Core i5-8400 veya AMD Ryzen 3 3300X işlemcili, 12 GB bellekli ve AMD Radeon RX 5700 veya NVIDIA GeForce GTX 1080 ekran kartlı bir sistem ihtiyacınız görecek. Tüm detaylar ise şöyle;

En Düşük Gereksinimler

Önerilen Gereksinimler

Exit mobile version