SEGA Angry Birds Geliştiricisini Satın Alıyor

Eylül gibi tamamlanması bekleniyor...

Yaptığı resmi duyuru ile SEGA Angry Birds geliştiricisini satın aldığına resmiyet kazandırdı. Bu yıl içerisinde tamamlanması beklenen satın alım için ödenen miktar, iddiaya göre düşük. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Company of Heroes 3 Console Edition Mayıs’ta Geliyor


Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal sitesinde yayınlanan bir haber ile SEGA şirketinin Angry Birds geliştiricisini satın alacağı iddia edilmişti. Gözden çıkarılan miktar dolar iken, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması durumunda ise anlaşmanın birkaç gün içerisinde tamamlanabileceği de söyleniyordu.

SEGA Angry Birds Geliştiricisini Satın Alacak

Bugün yaşanan resmi gelişmeye bakılırsa da SEGA, Rovio Entertainment stüdyosunu satın almaya hazırlandığına resmiyet kazandırdı. Ne var ki ödenecek olan miktar, iddianın aksine 706 milyon Euro olarak açıklandı.

Japonya menşeli şirketin söylediğine göre, anlaşmanın 2024 finansal yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Yani herhangi bir aksilik yaşanmaz ise, bu yılın Eylül ayı içerisinde Angry Bird geliştiricisi SEGA bünyesine katılmış olacak. Aksilik yaşanmazsa diyoruz; çünkü, daha önceden İsrailli mobil oyun geliştiricisi de satın alım için düğmeye basmıştı. Ancak görüşmelerin bilinmeyen sebepten veya sebeplerden dolayı anlaşmaya varılamamıştı.

202301_AB_characters_1920x1080

SEGA başkanı ve Üst Yöneticisi Haruki Satomi, mobil oyun pazarının hızlı bir şekilde büyüyen küresel oyun pazarında önemli bir yere sahip olduğunu ve şirket olarak bu alandaki uzun vadeli hedefinin de genişlemesini hızlandırmak olduğunu dile getirdi. Dünyanın dört bir yanında hayranı olan Angry Birds oyununun geliştiricisi olup, birçok yetenekli çalışanı bünyesinde bulunduran Rovio Entertainment stüdyosunun satın alımını duyurabildiği için kendisini şanslı saydığını da sözlerine ekledi.

Bildiğiniz gibi Angry Birds, çıkışı dönemde epey sükse yaratmıştı. Yakaladığı başarıyı ve gördüğü ilgiyi uzun süre devam ettiren oyun, bir milyardan fazla indirmeye ulaşan ilk mobil oyunu olma özelliğini de taşıyor. Sonraki dönemde iki beyaz perde uyarlamasını da gördüğümüz Angry Birds, devam oyunlarında aynı başarıyı yakalayamamıştı.

Son olarak, SEGA şirketinin Rovio Entertainment stüdyosunu satın almayı istemesinin arkasındaki gerekçeyi küresel oyun pazarındaki konumunu güçlendirme olarak açıkladı.

Exit mobile version