Satıştan Kalkan MGS Oyunları Mağazalara Geri Dönecek

Solid Snake dijital sahalara geri dönüyor!

Geçtiğimiz sene satıştan kalkan MGS oyunları, dijital mağazalara geri dönüş yapacak. Otuz beşinci yılını kutlayacak olan seri için Konami tarafından yapılan yeni paylaşım, büyük sevinç yarattı. Bununla birlikte, oyunların PlayStation Plus kataloğuna eklenip eklenmeyeceği ise merak konusu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Konami Yeni SH ve MGS Oyunları Geliştiriyor Olabilir


Metal Gear, Hideo Kojima tarafından oyun dünyasına kazandırılan en önemli markalardan bir tanesi. İlk oyunu 1987 yılında MSX ev bilgisayarları için çıkmıştı. Haberimize konu olan Metal Gear Solid ise 1998 yılında PlayStation konsolu için satışa sunulmuş ve iki yıl sonrasında da PC platformuna uyarlanmıştı.

Kısa zamanda oldukça büyük bir başarı elde etmiş olan Metal Gear Solid, daha sonradan birçok farklı oyunu ile sayısız platformda boy göstermişti. Ne var ki 2015 yılında Hideo Kojima ile Konami arasında yaşanan husumet sonrasında, yeni oyunlar görüp göremeyeceğimiz belirsizliğini koruyor.

metal-gear-solid-2-1-1

Satıştan Kalkan MGS Oyunları Oyuncularla Yeniden Buluşacak

Son olarak Metal Gear Survive ile karşımıza çıkmış olan seri ile ilgili olarak 2021 yılının Kasım ayında yaşanan önemli bir gelişme ile on iki kadar Metal Gear Solid oyunu dijital PlayStation, Xbox, Nintendo ve diğer mağazalardan kaldırılmıştı. Bunun gerekçesi olarak, kullanılan tarihi arşiv görüntüleri için lisans yenilemesinin gerektiği gösterilmişti. Görünüşe göre kaldırılan oyunlar için geri dönüş yolu göründü.

Metal Gear Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Konami, serinin otuz beşinci yılını kutladı. Aynı paylaşımda, “Satışları geçici olarak askıya alınan yapımların yeniden satışa sunulması için hazırlık yapıyoruz.” söylemine de yer verilmiş.

Geri dönüş yapması beklenen tüm oyunların listesi şöyle;

Öte yandan, lisans sorununun çözülmesinin ardından listede yer alan oyunların PlayStation Plus servisinin klasik oyunlar kataloğuna eklenip eklenmeyeceği şimdiden merak edilmeye başlandı. Bakalım bu noktada Konami firmasından nasıl bir hamle gelecek?

Exit mobile version