Saber Interactive Embracer Group ile Yollarını Ayıracak

Gearbox da ayrılacak gibi görünüyor...

Saber Interactive Embracer Group ile Yollarını Ayıracak

Bloomberg tarafından yayınlanan rapora bakılırsa, Saber Interactive Embracer Group ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Control Fikri Mülkiyeti Remedy Tarafından Satın Alındı


2001 yılında Andrey Iones, Matthew Karch ve Anton Krupkin tarafından kurulmuş olan Saber Interactive, 2020 yılında Embracer Group tarafından satın alınmıştı. Merkezi Fort Lauderdale (Florida) şehrinde bulunan şirketin güncel personel sayısı 3500 civarında.

Saber Interactive Embracer Group ile Yollarını Ayırıyor Mu?

Bloomberg tarafından yakın bir zaman önce rapor edilene göre, Saber Interactive Embracer Group ile yollarını ayırıyor ve 500 milyon Dolar değerindeki anlaşma ile özel yatırımcı grubuna satılıyor.

Belirtilene göre Amerika menşeli şirket, 3D Realms, 4A Games, Beamdog, Slipgate Ironworks ve TripWire Interactive dahil yirmi Embracer Group stüdyosu için çatı şirketi konumunda bulunuyordu. Rapora bakılırsa, 500 milyon Dolar değerindeki anlaşma kapsamında Saber Interactive şirketinin birden fazla Embracer Group stüdyosunu beraberinde götürebilmek gibi bir seçeneği var. Yeniden yapım Star Wars: Knight of the Old Republic oyunun geliştirilmesine devam etmeyi istediğine dair söylem göz önünde bulundurulacak olursa, Aspyr bir ihtimal bu stüdyoların arasında yer alacak olabilir.

Şu an için ne Saber Interactive ne de Embracer Group sözcüleri Bloomberg sitesine yorum yapmaktan kaçındılar. Ancak resmi açıklamanın yakın bir zamanda yapılacağı tahmin ediliyor.

Gearbox da Embracer Group Bünyesinden Ayrılabilir

Diğer yandan, Embracer Group bünyesinden ayrılacak bir diğer stüdyo Gearbox olabilir. Bloomberg sitesinden Jason Schreier, konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşıma ‘Sıradaki Gearbox olsun lütfen’ yazan Orb_Ponderer isimli X kullanıcısına cevaben ‘Beklemede kal’ yazdı.

Aslına bakarsanız, Borderlands geliştiricisinin satılması çok büyük bir sürpriz olmaz. Çünkü 2023 yılı içerisinde İsveçli video oyun holdinginin Gearbox’ı satmayı düşündüğüne dair raporlar ortaya çıkmıştı. Bu raporların ortaya çıkmasının ardından, baş iletişimler memuru Dan Hewitt de şirketin bağımsız olma yoluna gitme olasılığından bahsetmişti.

Exit mobile version