Rockstar NPC Teknolojisi Patenti ile GTA 6’ya Göz Kırptı

Rockstar NPC teknolojisi patenti alarak, yeni oyunlarında kullanılacak yeni detayları ortaya çıkardı.

Rockstar NPC teknolojisi patenti GTA 6 trafik

Rockstar NPC teknolojisi patenti başvurusu yaptı. Üst şirketi Take-Two aracılığıyla yapılan patent teknolojisi, oyunlarda yer alan NPC’lerin daha iyi hareket etmelerini sağlayacak detaylar yer alıyordu.

Grand Theft Auto serisinin yapımcısı Rockstar, son olarak 2013 yılında piyasaya sürdüğü GTA 5 ile karşımıza çıkmıştı. 2013’ten bu yana GTA Online için hazırladığı genişleme paketleri ile oyunu geliştirmeyi sürdüren şirket, son günlerde yeni oyuna odaklanmıştı. Bunu kanıtlar nitelikte son haber ise alınan yeni paketle birlikte geldi.


İlginizi çekebilir: GTA 6 Rio de Janeiro kentinde geçebilir iddiası


USPTO (Birleşik Devletler Patent Ofisi) üzerinden yapılan, System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment (Bir Oyun Dünyasında Sanal Navigasyon için Methot ve Sistem) başlıklı patent başvurusunda, Rockstar’ın yeni teknolojisi gözler önüne serildi.

Rockstar NPC Teknolojisi Patenti, GTA 6’yı mı İşaret Ediyor?

Ekim 2020 tarihinde yapılan ve bir Reddit kullanıcısı tarafından keşfedilen patent, Simon Parr ve David Hynd isimli iki kişiye aitti. Simon Parr ve David Hynd ise uzun yıllardır Rockstar’da çalışıyorlardı. İkili halihazırda Rockstar Games Teknoloji Müdür Yardımcısı rolünde görevlerini ise sürdürmekteydiler.

Patent direkt olarak oyunlar içerisinde kullanılmak üzere alınmıştı. Ofise yapılan açıklamada, başvurusu yapılan patent ile birlikte herhangi bir oyunda yer alan yapay zeka karakterlerin yönlerini daha iyi bulmalarının sağlanacağı belirtilmişti. Daha çok araba ya da buna benzer araçların kullanımı için tasarlandığı anlaşılan patentte, birçok detaya yer verilmişti.

Metinde “Bu yeni sistem, mevcut işlemci ve bellek sınırları dahilinde oyuncuların beklediği türden NPC davranışlarını üretemeyen geleneksel sistemlerle donanım ve yazılım sınırlamalarıyla sınırlı olmayan gerçekçi bir sanal dünya yaratmak için tasarlanmıştır” cümlesi dikkat çekiyordu. Dahası yeni patent, direkt olarak trafik akışına odaklanıyordu. Anlatılana göre yeni teknoloji ile birlikte araba, bot veya uçak trafiği daha gerçekçi görünecekti.

Başvuruda en dikkat çekici taraf ise “her NPC trafik sıkışıklığı ya da buna benzer durumlarda kendi has tepkiler verebilecek” ibaresiydi. Yani Rockstar’daki geliştiriciler, gerçekten farklı insanlardan oluşan gerçek bir trafik akışı oluşturmak üzere oldukça kafa patlatmışlardı.


Ana Konu: GTA 6 Çıkış Tarihi, Haritası ve Hikayesi


Rockstar’ın geliştirdiği oyunlara bakınca, içerisinde gerçek bir trafik akışı bulanan serinin sadece GTA olduğu direkt akıllara gelebiliyor. Bu sebeple Rockstar’ın yeni oyun üzerinde çalışmaya başladığını artık rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun bir başka emaresi ise yine aynı patent başvurusunda bulunan, “yeni sistem çok oyunculu modlarda da kullanılabilir” cümlesiydi. Bildiğiniz üzere GTA 5 ile birlikte GTA Online da çıkmış ve Rockstar online tarafa daha fazla önem vermeye başlamıştı.

Exit mobile version