Rockstar Games’in Kurucusu İstifa Etti

Şirket pek de üzgün durmuyor.

Dan Houser istifa etti

Dan Houser kendi kurduğu Rockstar Games’ten ayrılma kararı alalı tam bir ay oldu. Bu süreçte beklenen gerçekleşti ve Houser işini bıraktı.


İlginizi Çekebilir: Horizon Zero Dawn PC İçin Duyuruldu!


Dan Houser İstifa Etti!

1998 yılında dört kafadar insan tarafından kurulan Rockstar Games bugün itibarıyla üzücü bir ayrılık yaşadı. Kuruculardan Dan Houser şu an yaptığı başkan yardımcılığı görevine ve şirketteki yerine son verdi.

Şirket kurulduğundan bu yana hemen hemen her oyunda büyük bir payı olan Dan, Red Dead Redemption ve Grand Theft Auto serileri için uyguladığı başarılı hikaye yazarlığı ile tanınıyor.

Dan karakteristik olarak daha çok şirkette çalışanlarla beraber olan ve çalışan biriydi, ama bir problemi vardı. Söylenene göre şirketteki herkese baskı yapan ve aşırı uzun mesailer yaptırmayı seven birisiydi.

Bu yüzden çalışanların bir numaralı düşmanı olmayı başarmış ve şirket bu konu hakkında hep şikayet almıştır. Hatta bir keresinde son oyunları olan Red Dead Redemption 2 oyunu üzerine çalışılırken insanları 100 saat zorla çalıştırdığı görülmüştür ve bunun ardından gelen işçi hakları davalarıyla hem kendinin hemde şirketinin başı derde girmiştir.

Ama ne olursa olsun sevabıyla günahıyla, oyun dünyasının önemli isimlerinden olan Dan’in şu an için ne yapacağı bilinmiyor.


Red Dead Redemption 2 Steam Sayfası


Peki sizce bu ayrılık şirketi etkiler mi ve sizce başka bir yerde çalışır mı? Cevaplarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Exit mobile version