Rockstar Games GTA 6 Hakkında Konuştu!

Geliştirilme süreci iyi gidiyormuş...

Rockstar Games GTA 6 Hakkında Konuştu

Uzun süreliği sessizliğini bozan Rockstar Games GTA 6 hakkında ilk kez bir açıklamada bulundu. Peki Amerika menşeli yayıncı sıradaki oyun hakkında ne diyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Çıkış Tarihi, Hikayesi ve Haritası


Son dönemde GTA 6, yeni haberleri ile gündemden düşmemeye devam ediyor. Her ne kadar Rockstar Games tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, serinin yeni oyununun geliştirilmekte olduğu biliniyor. Resmi duyurunun ne zaman yapılacağı ise tam bir muamma, ama çıkışının bu nesil bitmeden gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Amerika menşeli yayıncının ağzını bıçak açmaması ise elbette oyuncular arasında merak konusu olmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi geride bıraktığımız zaman zarfında, GTA 6 ile ilgili birçok iddia, sızıntı ve söylenti ile karşılaşmıştık. Mesela son olarak, Battlefield ve Call of Duty sızıntıları ile ünlü olan Tom Henderson, oyunun 2025 yılı içerisinde PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için çıkacağını öne sürmüştü. Dahası ise Vice City haritasının modern bir versiyonunun kullanılacağını da sözlerine eklemişti. Bu iddia da sonradan, Jason Schreier tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşım ile doğrulanmıştı.

Son gelen iddialara göre ise, yeni oyunun geliştirilme sürecinin yerine saydığına işaret ediyordu. Öyle ki, Dan Houser’un şirketten ayrılmasının ardından, esasen 2020 yılında satışa sunulması planlanan oyunun geliştirilme sürecine yeniden başlanmış ve 2019 yılından bu yana hikayeyi ve diğer oyun elementlerini de birçok kez değiştirilmiş olduğu söyleniyordu. Haliyle GTA 6, şu anki durumuyla Amerika menşeli yayıncının gelmiş geçmiş en karman çorman projesi haline gelmiş.

Rockstar Games GTA 6 Hakkında Ne Diyor?

Bugün ise Rockstar Games, konuyla ilgili olarak ilk kez bir yorumda bulundu. PlayStation 5 ve Xbox Series için satışa sunulacak olan son ana oyunun tarihini paylaşımda, Amerika menşeli yayıncı Grand Theft Auto VI hakkında da birkaç şey söyledi. Her ne kadar elle tutulur pek bir şey olmasa da, bizleri hafiften heyecanlandırmadı değil.

“Grand Theft Auto V’in eşi görülmemiş uzun ömürlü olması karşısında, birçoğunuzun bize Grand Theft Auto serisindeki yeni oyunu sormuş olduğunuzun biliyoruz.

Başladığımız her yeni proje ile hedefimiz, her daim bir öncekiyle sunduğumuzun önemli ölçüde önüne geçmek ve Grand Theft Auto serisinin bir sonraki üyesinin aktif geliştirmesinin iyi bir şekilde devam ettiğini onaylamaktan mutluluk duyuyoruz. Hazır olur olmaz daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Bu yüzden, resmi detaylar için Rockstar Newswire’ı takibe devam edin.”

Grand Theft Auto 5’in PlayStation 5 ve Xbox Series Tarihi Belli Oldu

Grand Theft Auto V PlayStation 5 ve Xbox Series için 15 Mart 2022 tarihinde satışa sunulacak. 4K’ya kadar çözünürlük ve 60 FPS’ye kadar akıcılık desteğinin olacağı grafik modlarının yanı sıra, doku ve çizim mesafesi ve daha başka teknik geliştirmeler, HDR seçenekleri, Işın İzleme, SSD sayesinde hızlı yükleme süreleri, üç boyutlu ses ve PlayStation 5 kolunun sunduğu dokunsal geri bildirim ve uyumsal tetikleyici gibi desteklerin sunulacağı da söyleniyor.

Eğer oyunun PlayStation 4 veya Xbox One versiyonuna sahipseniz, hikaye modundaki ve Grand Theft Auto Online’daki karakterlerinizi ve kaydettiğiniz aşamayı çıkışta sunulacak olan tek seferlik hak ile platform tercihinize göre PlayStation 5 ve Xbox Series versiyonuna aktarabileceksiniz.

Rockstar Games aynı zamanda Grand Theft Auto Online’ın bağımsız PlayStation 5 versiyonunun ilk üç ay boyunca ücretsiz olarak indirilebileceğini de yeniden onayladı. Bununla birlikte, başlangıçta sunulan Grand Theft Auto 5’in hikaye modunun giriş kısmını oynama zorunluluğu kaldırılacak ve yeni bir alıştırma bölümü eklenecek.

Yeni başlayan oyuncular, Biker, Executive, Nightclub Owner veya Gunrunner olmak üzere dört yasadığı faaliyetten birine erişim sağlayabileceği Career Builder’a giriş yapacaklar ve işletmelerini başlatabilmeleri için mülke, son teknoloji arabaya ve silahlara ulaşabilecekleri yeterli miktarda kredi de sağlanacak. Bu imkandan, tercih ettikleri takdirde geri dönüş yapan oyuncular da faydalanabilecekler.

Son olarak, yeni Hao’s Special Works otomobil dükkanı Grand Theft Auto Online oyununa dahil olacak. Bu dükkan, oyunculara yeni konsol donanımının avantajından sonuna kadar istiafe edecek elit sürüş performansı için seçili arabalarda geliştirme imkanı sunacak. Bu araçlardan beşi yeni olacak iken, beş tanesi ise mevcut arabalar olacak.

Exit mobile version