Rockstar Games, GTA 6 Sızıntıları Sonrası Açıklamada Bulundu

Şimdilik bir erteleme durumu söz konusu değilmiş...

Rockstar Games, GTA 6 Sızıntıları Sonrası Açıklamada Bulundu

Rockstar Games, GTA 6 sızıntıları sonrasında beklenen açıklamayı sonunda yaptı. Bakalım Amerika menşeli geliştirici ve yayıncı, hem geçtiğimiz haftanın kapanış hem de bu haftanın açılış bombası olan skandal ile ilgili olarak ne demiş? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: GTA 6 Sızıntıları ile Yeni Detaylar Ortaya Çıkıyor


GTA 6 gündeme bomba gibi düştü. Ancak bu düşüş hiç de beklemediğimiz şekilde oldu. Bir bilgisayar korsanının imza attığı olaylar zinciri ile sürüsüne bereket ekran görüntüsü, video ve beraberinde yeni oyunun içeriğine dair kıyamet ortaya döküldü. Son olarak on bin kadar kaynak kod sızdırmayı başaran bilgisayar korsanı, söylenene göre Take-Two Interactive ve beraberinde Rockstar Games ile anlaşma yoluna gitmeyi istediğini belirtmişti.

Rockstar Games, GTA 6 Sızıntıları için Ne Diyor?

Halihazırda sızan içerikleri kaldırmak için mücadele veren şirketlerin yaşanan bu üzücü olay ile ilgili ne tür bir açıklama yapacakları merak konusuydu. Geçtiğimiz dakikalarda da Rockstar Games, GTA 6 sızıntıları ile ilgili genel bir bildiri yayınladı. Bu açıklama, hem görünürde bir ertelemenin yaşanmayacağı konusunda teminat olur iken dün sızan ekran görüntülerinin ve videoların gerçekten de GTA 6 oyununa ait olduğunu bir kez daha teyit etmiş oldu.

Türkçe mealiyle, yayınlanan mesajda şöyle deniyor;

“Yakın bir zaman önce, sıradaki Grand Theft Auto ile ilgili erken safha geliştirme görüntüsü dahil, izinsiz üçüncü partinin yasa dışı olarak erişim sağladığı ve sistemimizden gizli bilgi indirdiği ağa zorla giriş olayı yaşadık. Şu anda, ne canlı oyun servislerimizde herhangi bir aksama ne de halihazırdaki projelerimizin geliştirmesine uzun vadeli bir etki beklemiyoruz.

Sıradaki oyunumuz ile ilgili detayların sizinle bu şekilde paylaşılmış olmasından dolayı son derece hayal kırıklığına uğradık. Sıradaki Grand Theft Auto üzerindeki çalışmamız planlandığı gibi devam edecek ve her zaman olduğu gibi siz oyuncularımıza, beklentilerinizi gerçekten aşacak bir deneyim sunmak için kendimizi adadık. Yakında herkese yeniden haber vereceğiz ve tabii ki, bu sıradaki oyunu hazır olduğunda uygun bir şekilde tanıtacağız. Bu durum ile ilgili devamlı destek olan herkese teşekkür etmek istiyoruz.”

Bu açıklamanın ardından, geliştirilme aşamasında olan oyunun ne zaman tanıtılacağını daha büyük bir merak ile beklemeye başladık. Take-Two Interactive ve Rockstar Games cephesinde yaşanacak olan önemli gelişmeleri, mümkün olabildiğince hızlı bir şekilde sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version