Return to Monkey Island Duyuruldu!

Ron Gilbert'tan günün büyük sürprizi geldi!

Return to Monkey Island Duyuruldu!

Oyun dünyasının ünlü serisi, Return to Monkey Island ile büyük bir geri dönüşe imza atacak. Bu yıl içerisinde çıkması beklenen yeni oyun sonunda duyuruldu. Şimdilik pek bir detay bulunmasa, günün bomba haberi olduğuna şüphe yok. İlk etapta verilen detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fortnite Sıfır İnşa Modu Duyuruldu


Geçmişten günümüze Point-and-Click tarzında birçok oyun görmüştük. Mesela son dönemde çıkıp da dikkat çekenlerden bir tanesi de Syberia: The World Before olmuştu. Ancak eskilerin unutulmazlarından olan Monkey Island, her zaman çok ayrı bir yerde durmuştur. İlk oyunu 1990 yılında çıkmış olan serinin son oyunu 2010 yılında Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge – Special Edition adıyla satışa sunulmuştu.

İlk dört oyun LucasArts tarafından hem geliştirilmiş hem de yayınlanmış iken, beşinci oyun ise LucasArts ve Telltale Games işbirliğiyle karşımıza çıkmıştı. Her bir macerasında genellikle gizemli adanın sırlarına odaklanılan seri, uzun zamandır sessizliğini korumaktaydı. Beklenen gün ise bugün itibarıyla geldi.

Return to Monkey Island Sonunda Duyuruldu!

Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure, Day of the Tentacle ve daha birçok kaliteli oyunun yazarlığını ve The Secret of Monkey Island ve Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge oyunlarının da yönetmenliğini yapmış olan Ron Gilbert, Return to Monkey Island duyurusu ile büyük bir sürprize imza attı.

Terrible Toybox tarafından iki yıldır büyük bir gizlilik ile geliştirilmekte olan yeni oyun, Devolver Digital ve LucasFilm Games işbirliğinde geliştiriliyor ve bu yıl içerisinde bizlerle olacak. Herhangi bir çıkış platformu açıklanmamış olan Return to Monkey Island, Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge için bir devam niteliği taşıyacak.

Yardımcı yazar Dave Grossman ve LucasArts bestecileri Michael Land, Michael McConnell ve Clint Bajakian geri dönecek iken, ne yazık ki ekipte yardımcı üretici Tim Schafer bulunmayacak.

Duyuruya özel olarak yayınlanmış olan fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz. Merak edilen detaylar için de yaşanacak olan yeni gelişmeleri yakından takipte olacağız.

Exit mobile version