Resident Evil Village – Winters’ Expansion Duyuruldu!

Gölgelerin Köyü'ne geri dönüş vakti...

Capcom sunumu sırasında, sürpriz bir duyuru ile Resident Evil Village – Winters’ Expansion ortaya çıktı. Peki nedir bu genişletme paketi? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 (2023) Resmen Duyuruldu!


Bildiğiniz gibi Resident Evil Village, 2021 yılında satışa sunulmuştu. Ethan Winters karakterinin Resident Evil 7: Biohazard’daki macerası için bir devam niteliği taşıyan son oyunda, huzurlu bir yaşam sürerken Chris Redfield’ın dönmesi ile yaşanan olaylar zincirinin ardından, kendimizi karla kaplı bir köyde buluyorduk. Sonrasında ise kaçırılan kızımız Rose’u geri alabilmek için oldukça zorlu bir mücadeleye girişiyorduk.

Finali ile devam oyununa açık kapı bırakan Resident Evil Village için, bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılın Haziran ayında bir içerik çalışmasının başladığı duyurulmuş ama hiçbir detay verilmemişti. Kısa bir süre önce sona eren Capcom sunumunda, beklenen yeni duyuru yapıldı ve Winters’s Expansion ortaya çıktı.

Resident Evil Village - Winters' Expansion Ethan

Resident Evil Village – Winters’ Expansion Detayları Neler?

28 Ekim 2022 tarihinde yayınlanacak olan bu genişletme paketi, kendi içinde üç içeriğe ayrılacak. Bunlardan ilki, üçüncü kişi bakış açısı olacak ve artık karakterimiz Ethan Winters’ı kanlı canlı olarak görebileceğiz. Oyuna yeni bir perspektif kazandıracak olan bu kamera açısı, beraberinde yeni animasyonları da getirecek.

İkinci içerik ise The Mercenaries modu için yayınlanacak olan Additional Orders. Seriye ilk olarak 1998 yılında çıkmış olan Resident Evil 3: Nemesis ile katılan bu modun son oyundaki versiyonunda artık Chris Redfield, Karl Heisenberg ve Alcina Dimitrescu’i de yönetebileceksiniz.

***

UYARI: Henüz Resident Evil Village bitirmediyseniz veya oynamadıysanız, buradan sonrası spoiler bilgi içeriyor.

***

Genişletme paketindeki son içerik ise Shadows of Rose olacak. Hatırlayacağınız üzere oyunun finalindeki sahnede, Rose karakterini on altı yaşındaki hali ile görüyorduk. Bu da elbette bizde sıradaki oyunda Winters çiftinin kızını yöneteceğimize dair bir düşünce oluşturmuştu. Capcom üçlemenin son halkası için ne planlıyor bilmiyoruz, ama Resident Evil Village hikayesinin akabinde geçecek olan içerikte Rose Winters rolünde olacağız.

Karakterimiz özel güçleri ile mücadele halinde olacak ve kurtulmanın bir yolunu arar iken, Megamycete’in şuuruna girecek. Akabinde ise yolculuğu Rose’u geçmişin hatıralarının yarattığı kabuslar dünyasına çıkartacak. Senaryo boyunca Michael adı verilen gizemli bir karakter de bize yol gösterici rolünde olacak.

Son olarak, 28 Ekim 2022 tarihinde ayrıca ana oyuna ek olarak Winters’ Expansion genişletme paketini de barındıracak olan Resident Evil Village Gold Edition da satışa sunulacak iken Resident Re:Verse de en nihayetinde oynanabilir olacak.

Resident Evil RE: Verse oyunundan bahsetmek gerekirse, en fazla altı kişiyle oynanan ve PvP deneyimi sunan oyunda, oyuncular şu an için Jill, Chris, Leon, Ada, Claire ve Hunk olmak üzere her birinin kendisine özgü silahları ve yetenekleri olduğu karakterlerden birini seçerek oyuna başlıyorlar. Bir yandan birbirlerini öldürmeye çalışırken bir yandan da haritanın çeşitli noktalarında bulunan virüs örneklerinin bulunduğu tüpleri toplamaya çalışıyorlar.

Exit mobile version