Resident Evil Village Denuvo Korumasından Kurtuldu

İki yıl gecikmeli olsa da...

Capcom tarafından yayınlanan son güncelleme ile Resident Evil Village Denuvo koruması kaldırıldı. Bu da, korsan sürümünün ardından orijinal sürümünde de olması gerek performansa ulaşılmış olacağı anlamını taşıyor.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake Modu The Mercenaries Yayınlandı


Resident Evil serisinin şimdilik son ana oyunu, 2021 yılının Mayıs ayında satışa sunulmuştu. Bir kez daha Ethan Winters rolünde olduğumuz Resident Evil Village, PC platformundaki kare hızı düşmeleri ve takılmalar gibi performans sorunlarıyla da adından bir hayli söz ettirmişti. Bunun nedeni ise, DRM olarak kullanılan Anti-Tamper V3 ve DENUVO V11.

Aynı yılın Temmuz ayı içerisinde bir duyuru yapan bilgisayar korsan grubu EMPRESS, yaptığı paylaşım ile Resident Evil Village oyununda kullanılan korumayı kırdıklarını duyurmuştu. İşin ilginç yanı şu ki, korsan sürümün orijinal sürüme göre çok daha iyi bir performans ile çalıştığı, Capcom tarafından ayarlanan tüm DRM giriş noktalarının düzenlenmesi ile kare hızı düşmelerinin ve takılmaların da yaşanmadığı ortaya çıkmıştı.

content_6433dcc77e933_78031

Resident Evil Village Denuvo ile Vedalaştı

Bugün SteamDB sitesine yansıyan veriye bakılırsa, Japon oyun devi tarafından yayınlanan yeni Resident Evil Village güncellemesi ile üçüncü parti DRM olan DENUVO da kaldırılmış. Bu da demek oluyor ki, hemen hemen iki yılın ardından, Steam üzerinden satın almış olan oyuncular olarak artık akıcı bir deneyim yaşayabileceğiz.

En Düşük Gereksinimler

Önerilen Gereksinimler

Exit mobile version