Resident Evil 8 PS4 Sürümü İptal Edildi

Yeni grafikler PS4'e fazla mı geldi acaba?

Resident Evil 8, Sony’nin uzun süredir beklenen PS5 etkinliğinde kendisine yer kaparak serinin hayranlarına ve tüm oyun severlere tanıtılmıştı. Resident Evil 8, heyecan verici fragmanıyla en çok konuşulan oyunlar arasında kendisine yer edinmişti. Resident Evil 8 PS4 sürümünün iptal edilmesi serinin hayranları ve özellikle eski nesil konsol sahiplerini oldukça üzmüşe benziyor.


İlginizi Çekebilir: Star Wars: Squadrons Oynanış Videosu Yayınlandı


Sony’nin PS5 etkinliğinde izlediğimiz Resident Evil 8 tanıtımında gördüğümüz bazı detaylar serinin hayranları ve oyuncular tarafından beklenmedik detaylar değildi. Resident Evil serisinin yeni oyununun 2021 yılındaki çıkışına doğru ilerlediğimiz bu dönemde, geçen aylarda oyunla ilgili ortaya çıkan sızıntılar can sıkmıştı. Bu yüzden tanıtımda gördüğümüz karlı köy manzaraları, kurt adamlar ve cadıların kimseyi şaşırttığı ve heyecanlandırdığı söylenemez.

Geçen aylarda ortaya çıkan sızıntıların çoğu doğru ve tam isabetliydi. Ortaya çıkan tek yanlış sızıntı ise oyunun hem PS5 hem de PS4’de oynanabileceği özelliğine sahip olmasıydı. PS4 sahipleri ve seri hayranları oyunun PS4 sürümünün iptal edildiği haberinden sonra oldukça şaşırmış olmalılar.

Resident Evil 8 PS4 Sürümü Neden İptal Edildi?

Piyasada adı geçen ve tanınan korku oyunu yorumcusu Dusk Golem, Twitter’dan yaptığı açıklamayla oyunla ilgili planlarda neden değişiklik yapıldığını paylaştı.

Dusk Golem, oyunun gelişmiş grafiklerinin PS4 sürümünün iptal edilmesindeki en büyük neden olduğunu belirtti. Resident Evil serisinin yeni oyununun gelişmiş grafikleriyle birlikte oyun içindeki hareketli sahnelerin ve uzun doku yükleme sürelerinin PS4 için ağır geldiği belirtildi.

Resident Evil 8 PS4 Sürümü İptal Edildi

Oyun içinde bir çok köye ve bölgeye yolculuk etmemiz gerektiği için oyun içi yükleme sürelerinin PS4 için uzun olacağı söyleniyor. Serinin yeni oyununda harita keşfine büyük önem verileceği ve eski nesil konsollarda bu geniş çaplı keşif özelliğinin büyük sorunlar çıkarabileceği ihtimaller arasında.

Resident Evil 8’in PS4’te oynanamayacak olması PS4 sahiplerini üzse de oyunun grafiklerinin PS4’te oynanamayacak kadar gelişme kaydetmesi  oyuncuları ve PS5 sahibi olacakları oldukça heyecanlandırıyor.

Resident Evil serisi gelecek bu yeni oyunla birlikte serinin hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Resident Evil serisi ayrıca ilerleyen dönemde Netflix tarafından çekilecek bir diziyede sahip olacak.

Exit mobile version