Resident Evil 5 Güncellemesi, GFWL Desteğini Tümden Kaldırıyor

En büyük engel ortadan kalktı...

Resident Evil 5 Güncellemesi, GFWL Desteğini Tümden Kaldırıyor

Efsanevi Resident Evil serisinin yeni oyunu Resident Evil 4 Remake geliştirilmeye devam ediliyor iken, Capcom tarafından eski oyunlara ilişkin destek de asgari ölçüde devam ediyor. Yıllardan sonra yayınlanan Resident Evil 5 güncellemesi ile GFWL desteği bütünüyle kalktı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Resident Evil 4 Remake Fragmanını Kaçırmayın


2009 yılında çıkmış olan Resident Evil 5, Resident Evil 4 sonrasında aksiyonu bir üst seviyeye çıkartan olmuştu. Bu bir dereceye kadar hayranları kendi içinde bölmüş olsa da, genel olarak baktığımız zaman, satış başarısı bir hayli yüksek olan oyunlar arasında yer alıyor. Şu zamanda bile büyük bir keyifle oynanmaya devam edilen Resident Evil 5, yıllar sonra ilk kez yeni bir güncelleme aldı. 

Yeni Resident Evil 5 Güncellemesi, GFWL Zorunluluğunu Kaldırdı

28 Şubat 2023 yani bugün yayınlana güncelleme ile Games of Windows Live desteği bütünüyle kaldırılmış iken, ufak tefek bazı sorunların çözüme kavuşturulmuş ve yerel kooperatif oynanış desteği de getirilmiş durumda. 

Ufak bir bilgilendirme yapmak gerekirse, oyunun Steam versiyonu artık tam anlamıyla Games of Windows Live desteği sunmuyor. Ancak Capcom, eski kullanıcıların kayıt dosyalarını ve başarımlarını Steam versiyonuna aktarabilmesine olanak tanıyan bir özelliği halen koruyordu. Ne var ki bu, istemcinin olmaması durumunda Resident Evil 5 oyununun başlamasına engel oluyordu. Diğer bir deyişle, mutlak suretle yüklemek durumunda kalıyordunuz. Ancak artık bu zorunluluk geride kaldı. 

Yeni güncellemeyi yükleyebilmek için, Steam istemcisini tekrardan çalıştırmanız yeterli olacak. Akabinde, tercihen Games of Windows Live istemcisini bilgisayarınızda kaldırabilirsiniz. 

Resident Evil 5 Konusu 

Resident Evil serisinin kronolojik olarak altıncı oyunu olan Resident Evil 5, Resident Evil 4 oyununun beş yıl sonrasındaki bir zamanda geçiyor. Artık bir BSAA örgütünün kurucu üyelerinden bir tanesinden olan Chris Redfield, yeni ortağı Sheva Alomar ile Afrika topraklarına gidiyor. Hedef ise bir biyo-organik silahı karaborsada satmadan önce Ricardo Irving’i tutuklamak. Ne var ki bu iş o kadar da kolay olmayacak. 

Exit mobile version