Resident Evil 4 VR Çıkış Tarihi Duyuruldu

Başyapıtı farklı bir perspektiften denemeye az kaldı!

Resident Evil 4 VR Çıkış Tarihi Açıklandı

Sabırsızlıkla beklenen Resident Evil 4 VR çıkış tarihi sonunda açıklandı. Eğer oyun için gün sayıyorsanız, bir aydan az bir zaman kaldığını söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village Video İnceleme


Resident Evil 4 VR Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Capcom, Oculus ve Armature Studios tarafından geliştirilmekte olan sanal gerçeklik versiyonu, 21 Ekim 2021 tarihinde Oculus Quest 2 için satışa sunulacak.

Bu yılın başlarında gerçekleştirilen son Resident Evil sunumu sırasında duyurulan Resident Evil 4 VR için ilk detaylar, Nisan ayındaki Oculus Gaming Showcase etkinliğinde paylaşılmıştı.

Sanal gerçeklik versiyonunda, oyunu birinci kişi bakış açısından oynayacağız. Yani olayları doğrudan Leon Scott Kennedy karakterinin gözlerinden göreceğiz. Cihazın sunduğu kontrol sistemi, silah ve eşya kullanma ve bulmacaları çözmeyi mümkün kılacak. Senaryoda ilerlerken alacağınız ve / veya etkileşime gireceğiniz eşyalar ve silahlar ise fiziksel objeler olarak yeniden tasarlanmış durumdalar.

Bunların yanı sıra, grafiksel olarak iyileştirmeler gerçekleştirilmiş olduğu söylenmişti. Öyle ki, dört bin beş yüzden fazla doku yeniden boyanmış ve çözünürlükleri arttırılmış olarak karşımıza çıkacak. Karakter animasyonları özüne sadık kalınarak Unreal Engine 4 motoruna aktarılmış. Orijinal kaynak materyalinde ise hiçbir değişikliğe gidilmemiş. Ara sahneler de orijinal biçimlerinde karşımıza çıkacağının bilgisi verilmişti.

Resident Evil 4 VR oyunundaki hareket seçenekleri ise iki farklı şekilde gerçekleşecek. Analog çubuk kullanarak birinci kişi bakış açısında ilerleyebilir, ışınlanma veya oda ölçeği fonksiyonu kullanabileceksiniz. Eğer ışınlanmayı tercih ederseniz, Leon doğrudan ışınlanacağınız noktaya kadar kendisi gidecek ve sonra oyunun kontrolü yine size devredilecek. Oda ölçeği ise Dr. Salvador ile yapacağınız savaşta köşelere saklanmak için oldukça yardımcı olacak.

Verilen detayların devamında ise yeni oynanışa uyumlu olabilmesi için düşman davranışları elden geçirilmiş olduğu söyleniyor. Menüye girmeden alternatif silahlara geçiş yapabilecek olmanızın yanı sıra, envanter ekranı orijinalindeki gibi olsa da etkileşimli ekran olarak karşımıza çıkacak. Kayıt sisteminde ise daktiloya kendi ellerinizle yazabileceksiniz.

Resident Evil 4 VR çıkış tarihi duyurusuna ek olarak, oynanışa dair kısa bir de fragman yayınlandı. Televizyon reklamı tadındaki fragman sırasında, çeşitli detayları da görebilmek mümkün oluyor.

Exit mobile version