Resident Evil 4 Remake Oynanışta Değişiklikler Sunacak

Capcom orijinal oyunu daha da geliştiriyor!

Resident Evil 4 Remake Oynanışta Değişiklikler Sunacak

Game Informer tarafından Capcom geliştiricileri ile yapılan yeni röportaj sırasında ortaya çıkan bilgilere göre, Resident Evil 4 Remake oynanışta değişiklikler ile oyuncuların karşısına çıkacak. Hatta bu sayede, Ashley Graham’ı kurtarmak için alternatif bir seçenek de sunulacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake’te Üçüncü Oyundaki Hataya Düşülmeyecek


2020 yılında söylenti olarak gündeme gelen Resident Evil 4 Remake, geçtiğimiz yıl içerisinde resmi olarak duyurulmuştu. Yayınlanan birkaç fragman ve kısa oynanış kesitleri haricinde, tanıtımlar açısından Capcom birazcık geride duruyor. Ancak bu yılın başında yapılan açıklama ile geliştirilme sürecinin tamamlanmaya yakın olduğu belirtilmişti. Haliyle yeni bilgi bombardımanının yakın olduğu tahmin ediliyor.

Resident Evil 4 Remake Oynanışta Değişiklikler ile Geliyor

Yeniden yapım ile ilgili olarak zaman içerisinde pek çok bilgiyi sizinle paylaşmıştık. Orijinal oyunun özüne sadık kalınacak iken, daha ürkütücü bir havada geçecek şekilde tasarlanıyor. Görselliğin ve oynanışın modern hale getirilmesinin yanı sıra, Ganado modellemeleri parazitin yol açtığı çılgınlığı daha iyi yansıtabilmesi için yenilenecek ve ayrıca baş düşmanımızın adası da senaryodaki mevcudiyetini koruyacak.

Yakın bir zaman önce ise Game Informer tarafından geliştiriciler ile bir röportaj gerçekleştirildi. Bu röportaj sırasında ortaya çıkan yeni bilgilere göre, orijinal oyundakilere ek olarak yeni düşmanlar ile karşılaşacakmışız. Yeni yan görevler ve silahlara ek olarak, birden fazla bıçak taşıyabilmek de mümkün olacakmış. Arbalet ise oyundan çıkartılmış.

Dikkat çeken bir diğer yenilik ise ekranda çıkan tuşlara bastığımız QTE sisteminin bu oyunda çıkartılmış olması. Sinematik sahneleri arkamıza yaslanıp izleme keyfini sekteye uğratıyor olsa da, mesela Jack Krauser ile yaptığımız efsanevi bıçak kapışmasının heyecanını da katbekat arttırıyordu. Resident Evil 6 sonrasında veda edilen bu sistem, Resident Evil 4 Remake sırasında da karşımıza çıkmayacak.

Game Informer oyunu birkaç saat kadar oynamış ve Resident Evil 2 Remake ve Resident Evil 3 Remake ile karşılaştırıldığına özüne çok daha sadık kalınmış bir yeniden yapım olduğu söyleniyor. Bazı sahneler ise bire bir aynıymış.

Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere, oyundaki ana amacımız Birleşik Devletler başkanının kızını sağ salim eve döndürmek. Ne var ki çok dikkatli olmadığımız zaman, etraftaki düşmanlar Ashley Graham’i kaptıkları gibi kaçırmaya başlıyorlar. Bize düşen ise, her şeyi bırakıp öncelikle kızı kurtarmak. Bu noktada, uzaktan ateş ederek düşmanın Ashley’yi düşürmesini mümkün kılabiliyorsunuz. Resident Evil 4 Remake oyununda ise ekstradan düşmanın boynuna bıçağı saplayabilme imkanı da eklenmiş. Belki öldürmüyor, ama duruma göre bir mermi de olsa tasarruf yapabilmek açısından iyi düşünülmüş bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak, Arklay Embers Twitter hesabı üzerinden paylaşılan diğer bazı detaylar ise şöyle;

PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox Series için geliştirilmekte olan Resident Evil 4 Remake, 24 Mart 2023 tarihinde satışa sunulacak.

Exit mobile version