Resident Evil 4 (2023) Resmen Duyuruldu!

Capcom sonunda ağzındaki baklayı çıkarttı!

Resident Evil 4 (2023) Resmen Duyuruldu!

Resident Evil 4 (2023) en nihayetinde resmiyet kazandı. State of Play yayınının sonunda yapılan duyuru, büyük beklentilerin doğrultusunda büyük heyecan yarattı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil: Biohazard Dizisi Fragmanı Yayınlandı


Bildiğiniz gibi 2020 yılının sonlarından 2021 yılının başlarına kadar olan zamanda yeniden yapım Resident Evil 4 ile alakalı bolca söylenti duymuştu. Bir hatırlatma yapmak gerekirse, proje için esasen yeni kurulmuş olan M-Two stüdyosuna verilmişti. Ne var ki Resident Evil 3 (2020) büyük ölçüde beğenilmediği için, proje Japonya menşeli stüdyodan alınmış ve Capcom şirketinin ana geliştirme ekibine devredilmişti.

Her ne kadar Japon oyun devi tarafından henüz ses seda çıkmamış olsa da, bire bir yeniden yapımdan ziyade orijinal oyunun yeniden oluşturulmasının, genişletilmesinin ve daha ürkütücü bir deneyim sunmasının hedefleniyor olduğu söylenmişti.

Yakın bir zaman önce sona eren yeni State of Play yayını, beklenen duyuru ile başladı. Resident Evil 4 Remake, Capcom tarafından kısa bir tanıtım fragmanı ile resmen duyuruldu.

Resident Evil 4 (2023) Sonunda Geliyor!

24 Mart 2023 tarihinde satışa sunulması beklenen oyun için PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için çıkacağı ve PlayStation VR2 desteğinin de bulunacağı açıklanmış olsa da, esas merak edilen kısımlar hakkında tam detaylar verilmiş değil. Görsellik ve kontroller açısından modern hale getirilecek iken, özüne sadık kalınacak bir yeniden yapım olacağı belirtildi. Bununla birlikte, en azından giriş sekansında aynı Resident Evil 2 (2019) ve Resident Evil 3 (2020) oyunlarındaki gibi farklılıkların olacağı net bir şekilde anlaşılıyor. Buna ek olarak, karakter modellemelerinde de belirgin farklılıklar göze çarpıyor. Yayınlanan duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Exit mobile version