Yeni Quantic Dream Oyunu Star Wars Eclipse Olabilir

The Game Awards 2021 için heyecanlı bekleyiş...

Yeni Quantic Dream Oyunu Star Wars Eclipse

Yeni Quantic Dream oyunu Star Wars Eclipse olacak gibi görünüyor. Son dönemde çıkan yeni iddialar, açıkça buna işaret ediyor. Peki bahsi geçen iddialar neler sunuyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Showcase 2021 Videoları Listesi


Son olarak Detroit: Become Human ile karşımıza çıkmış olan Quantic Dream, bildiğiniz gibi uzun zamandır sessizliğini koruyor. 2019 yılı itibarıyla PlayStation platformlarına özel oyun geliştirmeyi bırakarak, son üç oyununu PC için de satışa sunan Fransa menşeli stüdyo, artık kendi oyunlarını yayınlayacağını da duyurmuştu.

Hatırlayacağınız üzere Eylül ayı içerisinde Twitter üzerinden enteresan bir paylaşımda bulunan Tom Henderson, kırmızı ve mavi renk ışın kılıçlarının montajlandığı bir Detroit: Become Human görseli paylaşarak büyük bir heyecan yaratmıştı. Son oyun için yıllar sonra yeni bir içeriğin çıkmayacağı düşünülürse, akla gelen ilk şey de yeni bir Star Wars’un geliştirilme aşamasında olduğuydu tabii ki.

Aynı ay içerisinde yeni bir rapor yayınlayan Kotaku sitesi, Quantic Dream stüdyosunun üzerinde çalıştığı iddia edilen oyunun alışılanın dışında olacağını söylemişti. Öyle ki, bu defa geleneksel bir yapıda olup da açık dünya ve aksiyon dinamiklerini barındıracağı belirtilmişti. Dahası ise çok oyunculu mod desteğine de sahip olacağı söylenmişti.

Yeni Quantic Dream Oyunu Star Wars Eclipse Olacak İddiası

Bir süredir hakkında yeni bir şey duymadığımız Star Wars oyunu ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşandı. VentureBeat sitesinin yazarlarından olan Jeff Grubb, Giant Bomb tarafından düzenlenen bir podcast yayınında birçok yeni detayı bizlerle paylaştı.

Bahsi geçen ve on dokuz aydır geliştirilme aşamasında olduğu söylenen oyunun Star Wars: High Republic döneminde geçeceğine inanan Grubb, The Game Awards 2021 şovunda duyurulacağını ve adının da Star Wars Eclipse olacağını sözlerine ekliyor. Bildiğiniz gibi High Republic dönemi, Star Wars: The Phantom Menace’ın iki yüz yıl öncesinde ve Old Republic’in yıkılışının sekiz yüz yıl sonrasında geçiyor.

Yakın bir zaman önce yeni bir duyuruda bulunan Geoff Keighley, bu senenin şovunda en az kırk oyunun görüneceğini söylerken, yeni oyun duyurularının da çift haneli rakamda olacağını da sözlerine eklemişti. Eğer Jeff Grubb tarafından söylenen doğru ise, bahsi geçen yeni Star Wars oyununu da 9 Aralık 2021 tarihinde görecek olabiliriz.

Öte yandan, bildiğiniz gibi geliştirilme aşamasında olan farklı farklı Star Wars oyunları da mevcut. Mesela son olarak PlayStation 5 Showcase yayınında duyurulan Knights of the Old Republic Remake. Ayrıca Ubisoft’un üzerinde çalıştığı bir açık dünya oyunu ile TT Games tarafından geliştirilmekte olan Lego Star Wars: The Skywalker Saga’yı da unutmamak lazım. Yani bir Star Wars oyunu bolluğu yaşayacağımız aşikâr. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version