Quantic Dream Orta Çağ Oyunu da mı Geliştiriyor?

Önce Star Wars, şimdi de bu oyun mu çıkacak karşımıza?

Quantic Dream Orta Çağ Oyunu da mı Geliştiriyor

Quantic Dream Orta Çağ oyunu üzerinde de çalışıyormuş gibi görünüyor. Bu da demek oluyor ki, Fransız geliştirici halihazırda iki oyun birden geliştiriyor. Peki bu yeni proje nasıl olacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Star Wars Eclipse 2027’de Çıkabilir!


Uzun süredir sesi sedası çıkmayan Quantic Dream, bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilmiş olan Star Wars Eclipse duyurusu ile karşımıza çıkmıştı. İlk olarak Tom Henderson tarafından fark edilen bu oyunun, grafik motoru ile ilgili yaşanan sorunlara ek olarak, geçmişte yaşanan cinsel ve iş yerinde taciz iddiaları nedeniyle projede çalışacak personel bulma sıkıntısı ve stüdyonun kendisine potansiyel alıcı bulma planlarının darbe yediğine dair iddialara bağlı olarak 2027 yılından önce çıkamayacağı söyleniyor.

Quantic Dream Orta Çağ Oyunu da Geliştiriyor Olabilir

Bizler yine de Star Wars Eclipse için bekleyişe geçmiş iken, ortaya çıkan yeni bir sızıntı ile Fransız stüdyonun başka bir oyun üzerinde daha çalıştığı aktarıldı. Bahsi geçen Star Wars oyunu ile ilgili detayları doğru bir şekilde aktaran AccNgt Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım, ikinci AAA proje hakkındaki detayları da gün yüzüne çıkarttı.

Sızdırılan detaylara göre, Paris stüdyosunda geliştirilme aşamasında olan proje, E3 2013 fuarı sırasında gösterilmiş olan The Dark Sorcerer teknoloji demosuna dayandırılan mizah temelli bir oyun olacak. Hikaye etkileşimine odaklı, David Cage tarafından yazılan çizgisel olmayan bir hikayeyi bizlere aktaracak olan bu yeni projenin, fantastik Orta Çağ dünyasında geçecek olup Star Wars Eclipse’e göre daha gelişmiş olacağı söyleniyor. PC platformunun yanı sıra kesin olmamakla birlikte hem eski hem de güncel nesil konsollar için satışa sunulacak.

Sızıntıda, aynı Star Wars Eclipse gibi bu proje için de ekip oluşturma sıkıntılarının yaşandığından bahsediliyor. Kısa sürede çözülüp çözülemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Bu her ne kadar henüz onaylanmamış bir sızıntı olsa da, bildiğiniz gibi Quantic Dream ilk kez teknoloji demosunu oyuna çevirme haberiyle karşımıza çıkmıyor. Mesela PlayStation 3 için 2012 yılında yayınlanmış olan Kara teknoloji demosu Detroit: Become Human olarak duyurulmuştu. Bir benzeri de The Dark Sorcerer için gerçek olacakmış gibi görünüyor. Elbette sızıntı onaylanır ve bir de üstüne yaşanan aksilikler çözülür ise. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version