Quake II Ücretsiz Olarak İndirilebiliyor!

Bethesda, Quakecon kapsamında ücretsiz Quake II dağıtıyor.

quake II ücretsiz

Bethesda, bu sene online olarak düzenlediği QuakeCon etkinliği kapsamında bazı oyunları ücretsiz yapacağını daha önce dile getirmişti. Bugün resmi sosyal medya kanalları üzerinden açıklamalar yapan şirket, Quake II ücretsiz oldu dedi.

Dünyanın en önemli oyun geliştiricilerinden ve yayıncılarından bir tanesi olan Bethesda’nın sahip olduğu en büyük markalardan bir tanesi olan Quake, 90’lı yıllardan bu yana hayatımızdaydı. FPS türüne yön veren seri, kendine has devasa bir kitleye sahipti. Her sene düzenlenen QuakeCon etkinlikleri ise bu kitleyi bir araya getiriyor ve ortaya eğlenceli işlerin çıkmasına ön ayak oluyordu.


İlginizi çekebilir: Epic Games Store’un ücretsiz vereceği oyun belli oldu


Pandemi sebebiyle bu sene QuakeCon’u internet üzerine taşıyan Bethesda, bir dizi etkinlik düzenleyeceğini ve bu etkinliklerin ana amacının yardım toplamak olacağını söylemişti. Çeşitli kar amacı gütmeyen yardım kuruluşuna yardım toplamaya başlayan şirket, belirli hedeflere ulaşılması durumunda ise ücretsiz oyunlar vereceğini belirtmişti.

Bethesda Softworks, etkinlik esnasında yapılan bağışlar 10.000 dolar’ı aşarsa Quake 2’yi de ücretsiz olarak sunacağını açıklamıştı. Oyuncular, Quakecon 2020 etkinliğine yoğun ilgi gösterdi. Bethesda Softworks tarafından gerçekleştirilen etkinlikte yapılan bağışlar 30 bin doları aştı. Bu durumun sonucunda Quake 2 oyunu 3 gün boyunca ücretsiz olarak sunuldu.

Quake II ücretsiz olarak nasıl alınır?

FPS türünün en başarılı örneklerinden bir tanesi olan Quake 2 isimli video oyununa ücretsiz olarak sahip olabilmeniz için Bethesda Launcher’a giriş yapmanız gerekiyor. Bathesda Launcher’a üyeliğiniz ile giriş yaptığınız takdirde Quake 2 kütüphanenize otomatik olarak eklenecektir. Quake 2 kampanyasının yalnızca 3 gün geçerli olduğunu belirtelim.

3 gün içerisinde oyunu kütüphanenize ekledikten sonra istediğiniz kadar ücretsiz olarak oynayabileceksiniz. Bunun için ilk olarak Bethesda Launcher üzerinde bir kullanıcı oluşturmanız gerekiyor. Yazılımı bilgisayarınıza kurduktan sonra ise Quake II sayfasına giderek, oyunu kütüphanenize eklemelisiniz. Bu işlem bittikten sonra oyunu istediğiniz kadar oynayabilirsiniz.

Bethesda Softworks, Quake oyunlarını ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Şirket, 17 Ağustos tarihinde Quake 3 isimli video oyununun da ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı. 17 Ağustos tarihinde Quake 3’ü de aynı işlemi gerçekleştirerek ücretsiz olarak sahip olabileceksiniz.

Exit mobile version