PUBG Oynaması Ücretsiz Hale Gelebilir

PUBG ücretsiz olarak yayınlanabilir! Fakat bu haberlerin henüz iddia seviyesinde olduğunu hatırlatalım.

pubg oynamasi ücretsiz

PUBG oynaması ücretsiz şekilde oyuncuların karşısına çıkabilir. Ortaya çıkan yeni iddialara göre Krafton, oyuncu sayısı azalan PUBG için yeni modeller denemek için harekete geçti.

2017 yılında bilgisayarlar için yayınlanan PlayerUnkown’s Battleground ya da bilinen ismiyle PUBG, ücretli olarak piyasaya sürülmüştü. Çıkış yapmasının hemen ardından Steam’de rekor üstüne rekor kıran yapım, ardından konsollara geçmişti.

Battle Royale türünün popüler hale gelmesini sağlayan PUBG, ücretsiz olarak oynanabilen rakipleri gelen kadar piyasayı domine etmeyi başarmıştı. Ardından neredeyse her büyük oyun şirketi, kendi Battle Royale oyununu piyasaya sürerek, PUBG’ye rakip olmuştu.

Özellikle Fortnite karşısında tutunamayan PUBG, düşüş trendine girmişti. Her ne kadar mobilde yakaladığı başarı ile tekrar gündeme gelse de PC’deki oyuncu sayısı azalıyordu. PC için yeni modeller deneme kararı alan Krafton, yakın zaman önce harekete geçti.

PUBG Oynaması Ücretsiz Modele Geçebilir

Bugün ortaya çıkan iddialarda ise oyunun ücretsiz olabileceği dile getirildi. PlayerIGN takma isimli bir Twitter kullanıcısı, şunları aktardı: “Sızıntı; PUBG, ücretsiz olmak istiyor. Önümüzdeki ay ücretsiz olarak oyuncu tepkilerini ölçecekler. 2019 yılında da ücretsiz denemesi yapmışlardı. Fakat deneme sürecinde istedikleri tepkisi alamamışlardı.”

PlayerIGN’ye göre Krafton, önümüzdeki ay bir haftalık bir deneme yapacak. Bir hafta ya da belirledikleri ölçme metriklerine göre oyun ücretsiz hale gelecek. Ardından çeşitli reklamlarla oyunun ücretsiz olduğu tanıtılacak. Bu reklamlardan ve oyun içinden gelen tepkileri bir araya getirecekler. Eğer ücretsiz modelin daha karlı olacağı görülürse, oyun ücretsiz hale getirilecek.

Fakat yine PlayerIGN’nin dediği gibi PUBG bunu daha önce denemişti. 2019 yılında üst üste ücretsiz hafta sonları ya da tüm hafta ücretsiz denemeleri yapılmıştı. Bir süre devam eden bu denemelerin ardından oyun, makul bir ücrete satılmaya devam edilmişti.


İlginizi Çekebilir: 2021’de Çıkacak Oyunlar Listesi 


PUBG, Fortnite ve Warzone gibi rakiplerinin karşısına yaşadığı oyuncu düşüşünü bu şekilde kırmayı deneyecek. Tamamen ücretsiz olması ile çok sayıda oyuncuyu geri çekmesi muhtemelen olan yapım, ayrıca New State gibi geliştirmeler de yapıyor.

Bilim-kurgu temalı PUBG: New State için ön kayıt alınmaya başlamıştı. Mobil platformlar için geliştirilen New State’in de yakın zaman sonra oynanabilir hale getirilmesi planlanıyor.

Exit mobile version