PS5 Yerine Xbox Series X Almak için En Doğru Zaman!

Şu sıralar yeni nesil oyun konsolları ile yakından ilgileniyorsanız, PS5 yerine Xbox Series X almak için en doğru zaman diliminde olduğumuzu gözden geçirmeniz gerekiyor.


Benzer İçerik: Xbox Series X Ana Konu


PS5 Yerine Xbox Series X Almak için Nedenler!

Bu konuya geçiş yapmadan önce Xbox Series X’in ana rakibi PlayStation 5’e nazaran daha az sayıda özel oyun sunduğunun farkında olduğumun altını çizmek istiyorum.

Öte taraftan Microsoft, attığı adımlarla birlikte Xbox Series X’i çok daha özel bir noktada konumlandırmaya çalışıyor ve bunu görmezden gelmek gerçekten de saçma olurdu.

Xbox Series Geliştirici Modu Nasıl Yüklenir?

1- En Güçlü Oyun Konsolu

Yeni nesilden bahsettiğimiz şu günlerde teknik özellikler de tabii ki bu denklemin bir parçası olmaktan kaçınamaz.

Donanım açısından baktığımızda Xbox Series X 10,28 TFLOPS yerine 12 TFLOPS gücündeki grafik işlemci performansı, 256 bit yerine 320 bit daha yüksek bellek bant genişliği ve 36 CU yerine 52 CU değerinde daha fazla işlem birimi ile tartışılmaz şekilde önde ilerliyor.

Aslında mevcut oyunların performans ayrıntılarına ve kıyaslamalarına göz attığınızda, bunu fark etmemeniz elde değil. Özellikle 4K ile yakından ilgilenen bir oyuncu iseniz.

2- Geniş Depolama Seçenekleri ve Çözümleri

PlayStation 5, Xbox Series X ile kıyaslandığında çok daha hızlı bir depolama birimi sunuyor. Öte taraftan bu ayarlamaları yaparken mevcut durumdaki oyun boyutlarını hesaba katmamış gibi görünüyorlar.

PS5 kağıt üzerinde 820 GB SSD ile kutudan çıkıyor ancak bunun 667,2 GB civarındaki bir kısmı kullanılabilir olarak sunuluyor. Xbox Series X ise 1 TB SSD ile kutudan çıkıyor ve 802 GB boyutunda kullanılabilir depolama sağlıyor. Bu da neredeyse yüzde 20 oranında daha geniş bir kullanılabilir depolama anlamına geliyor.

Eğer bu değerler size küçük gözüktüyse Xbox Series X’te iki farklı seçeneğiniz var: İsterseniz Seagate tarafından sunulan resmi depolama kitini alabilirsiniz, isterseniz de üçüncü parti başka bir SSD kullanabilirsiniz. PS5 ise şu anda halihazırda resmi bir genişletme kiti sunmuyor ve üçüncü parti SSD’lerde yalnızca PS4 oyunlarını oynayabiliyorsunuz.

3- Xbox Game Pass

Xbox Game Pass Ultimate, nihayet adının hakkını vermeye başlıyor. Yeni başlayanlar için Xbox Game Pass Ultimate ile aylık ödemeler yaparak sürekli olarak güncellenen bir kütüphanedeki oyunları oynayabiliyorsunuz.

Ayrıca EA Play oyunları da bu serviste yer alıyor ve üstelik, Microsoft’un özel oyunlarının tümü, çıktığı ilk gün Xbox Game Pass kütüphanesine dahil ediliyor.

4- Akıllı Teslimat

PS4 ve Xbox One ilk kez satışa sunulduğunda Sony’nin dijital haklar adı altında Microsoft ile dalga geçtiği günleri geride bıraktık ve şimdi durum tersine doğru döndü.

Xbox Series, Xbox One’da aldığınız ya da Xbox One sürümlerini oynadığınız oyunları yükseltmek için kolay bir yol sunuyor: Akıllı Teslimat.

Sony ise bu durumu çok daha karmaşık bir süreç haline getiriyor. Öyle ki Square Enix, Marvel’s Avengers için PS5 yükseltmesinin nasıl yapılacağını açıklamak zorunda kalmıştı.

5- Microsoft’un Satın Alımları

Microsoft şu sıralar pek çok şirketle yakından ilgileniyor ve satın alımların son örneği tabii ki de Bethesda. Yani Microsoft artık isterse Doom, Dishonored, Wolfenstein, The Evil Within ve The Elder Scrolls gibi oyunları özel oyun haline getirebilir.

Ayrıca bu oyunların tamamı Game Pass kütüphanesinde yer alıyor ve gelecekte çıkan oyunlar da, çıktıkları ilk günden itibaren Game Pass kütüphanesine eklenecek.

 

Exit mobile version