PS5 11XX Serisi Çok Yakında Satışa Sunulabilir

Yeni nesil konsolların ilk sürümleri, kimisi yazılımsal kimisi de donanımsal sorunlara ev sahipliği yapabiliyor. Eğer potansiyel sorunlardan arındırılmış bir PlayStation 5 istiyorsanız, PS5 11XX Serisi çok yakında satışa sunulabilir gibi gözüküyor.


Benzer İçerik: Xbox Series X Ana Konu


PS5 11XX Serisi Nasıl Olacak?

Şu anda satışta olan ancak kullanıcıların bir türlü yeterli stok bulamadığı PlayStation 5 modelleri, CFI-10XX kodları ile tanımlanıyor. Mesela lansman sırasında satışa sunulan modelin sürüm numarası CFI-1015A idi.

Geçtiğimiz saatlerde ortaya çıkan sızıntılar dahilinde, şirketin CFI-11XX sürümü üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Daha spesifik bir şekilde tanımlamak gerekirse, CFI-1115A yolda gibi gözüküyor.

PS5 için En İyi 50 TL Altı Oyunlar

PlayStation’ın geçmiş tecrübelerine göz attığımızda, bu tip küçük sayı yükseltmelerinin genellikle önemli değişiklikler barındırmadığını görüyoruz. Yani (şayet varsa) hatalı ve sorunlu kısımlar ya da bileşenler düzeltilebilir ancak yeni bir şeyler beklemek pek de doğru olmayacaktır.

Bu noktada tahminlerimi dahili fan sisteminde yapılacak potansiyel bir değişiklikten yana tutuyorum. PS5’in fanı, çıkışından bu yana çeşitli sorunlar ile gündeme geldi ve şirket, bu noktada bazı değişiklikler yapmak istemiş olabilir.

Tüm bunlara ek olarak bazı geçmiş sızıntılara göz attığımızda, yeni sürümlerde Bluetooth bağlantısına yer verilebileceğini düşünebiliriz.

Ancak söylemiş olduğum gibi, bu olsa bile, ufak bir değişiklikten ileriye gitmeyecektir. Sonuç olarak Bluetooth bağlantısının genel donanım üzerinde neredeyse hiçbir etkisi yok ve bu nedenle sistem yükseltmesi tanımından çok uzakta.

Exit mobile version