PS1 Oyunları PS5 Üzerinde Test Edildi

Farklı çözünürlükler, farklı filtreler ve dahası olacak...

PS1 Oyunları PS5 Üzerinde Test Edildi

Kafalardaki PS1 oyunları PS5 üzerinde nasıl çalışıyor sorusuna açıklık getiren videolar yayınlanmaya başlandı. Görünüşe göre beklenenden çok daha iyi sonuçlar alabilmek mümkün olacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yenilenmiş PS Plus Oyunları Çıkış Listeleri Ortaya Çıktı


Yenilenmiş PlayStation Plus, bugün itibarıyla Asya bölgesinde faaliyete geçti. Önümüzdeki ay sırasıyla Japonya, Amerika ve Avrupa ülkelerinde faaliyete geçecek olan servis, 22 Haziran 2022 tarihinde bizim ülkemize de gelmiş olacak.

Farklı abonelik seçeneklerinin olacağı söylenen yenilenmiş PlayStation Plus servisinin ilgi çekici yanlarından bir tanesi de Premium / Deluxe ile sunulacak olan klasik PlayStation oyunlarını indirerek veya eş akış (streaming) ile oynayabilmek.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile erişim sağlayabileceğimiz oyunların bir kısmı belli olmuştu. Ne var ki klasik oyunların PlayStation 4 ve PlayStation 5 üzerinde Xbox konsollarında olduğu gibi geliştirilmiş olarak oynanıp oynanmayacağı bilinmiyordu. Bugün itibarıyla da merak edilen bir konu daha açıklığa kavuşmuş oldu.

PS1 Oyunları PS5 Üzerinde Nasıl Çalışıyor?

Youtube kullanıcısı MysticRyan ve MP1st sitesi tarafından yayınlanan videolara bakılırsa, istediğiniz noktada kayıt yapabilme ve kayıt dosyasını yükleyebilme seçeneklerinin yanı sıra, hızlı kayıt, öldüğünüz noktanın gerisine sarma, 1:1 ve 4:3 dahil farklı video formatları, orijinal görüntü, eski tarz klasik, modern olmak üzere farklı filtreler, buluta kayıt, daha iyi kare hızı, arttırılmış çözünürlük, VRR desteği söz konusu olacak.

Bunların yanı sıra, Oddworld: Abe’s Oddysee, Worms Armageddon ve Worms World Party dahil seçili oyunları bağımsız olarak satın alabilmek ve en azından Syphon Filter için kupa desteği de klasik oyunlarda karşılaşacaklarımızın arasında yer alıyor.

Exit mobile version