PS Vita Oyunları Android Cihazlarda Oynanabilecek

Android tabanlı emülatör listesi genişliyor...

Eğer Android tabanlı cihazınızda PS Vita oyunları oynamayı istiyorduysanız, beklenen gün geliyor. Yaşanan yeni gelişme ile PS Vita oyunları Android tabanlı cihazlarda oynanmaya başlayabilecek. Ne var ki şimdilik yüksek beklentilere girmeyin, ama zamanla güzel gelişmeler yaşanmaya devam edecek gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Wo Long: Fallen Dynasty Demosu Geliyor


Oyuncular olarak emülatör uygulamalarını sıklıkla kullanıyoruz. Bu sayede, destekleyen platformlarda diğer platformların oyunlarını oynayabilmek mümkün oluyor. Android tabanlı sistemler de pek çok emülatör programı bulunuyor. Mesela PlayStation 2 oyunları için AetherSX2 ve Switch oyunları için Skyline ve PlayStation Portable için de PPSSPP ilk akla gelenler oluyor. Pazar günü ise Android tabanlı emülatörler listesine bir tanesi daha eklenecek: Vita3K.

gtwShYtGJWnBtsWSAKV5fV-1200-80

PS Vita Oyunları Android Üzerinde Oynanabilir Olacak

Discord üzerinden duyuruda bulunan geliştirici Macdu, Sony tarafından üretilmiş olan son el konsolu için hazırlanmış olan Vita3K’nın Android uyarlamasının 12 Şubat 2023 Pazar günü herkese açık olarak Discord kanalı üzerinden yayınlanacağını duyurdu. Ne var ki Google Play mağazasından yayınlanıp yayınlamayacağına dair kesin bir açıklama bulunmuyor.

Emülatörü kullanabilmek için, en aşağı Arm64, Vulkan 1.0, Android 7.0 yazılım gerekiyor. Bellek gereksinimi için herhangi bir bilgi verilmemiş iken, ilk etapta sadece Homebrew ve bazı iki boyutlu oyunlar oynanabilecekmiş.

Bunların yanı sıra, Snapdragon işlemcili ve Adreo 600 serisi ve üstü cihazlarda da performans artışı için Turnip grafik sürücüsü kullanılabilecekmiş. Bu sürücünün açık kaynaklı olduğunu belirtelim.

Emülatör henüz geliştirmenin ilk aşamalarında ancak şimdiden dört yüzden fazla oynanabilir oyunu destekliyor. Her ne olursa olsun Android için geliştirilen Vita3K’nın arkasındaki kişilerin hobi amaçlı bu işi yaptıklarını belirtmek gerekiyor.

Exit mobile version