PlayStation VR2 Çıkış Dönemi Belli Oldu

Önümüzde fazla bir zaman yok... Ertelenmezse!

PlayStation VR2 Çıkış Dönemi Belli Oldu

Sony tarafından PlayStation sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşım ile PlayStation VR2 çıkış dönemi netlik kazandı. Görünüşe göre yeni nesil sanal gerçeklik cihazı için fazla beklemeyeceğiz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation VR2 Kullanıcı Deneyimi Gösterildi


Bu yılın başlarındaki CES 2022 sırasında duyurulmuş olan PlayStation VR2, sanal gerçekliğe meraklı oyuncuların ilgisini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru US PlayStation Blog üzerinden yapılan bir paylaşım ile Arkasından Bakma Açısı, oynarken kendinizi kayda alabilmek, oyun alanının özelleştirilebilmesi ve sanal gerçeklik ile sinema olmak üzere iki farklı modun detaylandırıldığı kullanıcı deneyimi tanıtımı yapılmıştı. Ayrıca göz takibi teknolojisi için Tobii ile birlikte çalışmaya başlandığını öğrenmiştik.

PlayStation VR2 Çıkış Dönemi Ne Zaman?

Yakın bir zaman önce PlayStation Instagram ve Twitter hesapları üzerinden yapılan yeni paylaşım ile PlayStation VR2 cihazının 2023 yılının başlarında satışa sunulacağı resmiyet kazandı. Diğer bir deyişle Ocak veya Şubat aylarında, yeni nesil sanal gerçeklik cihazı ile tanışmış olacağız.

Daha önceden yapılan açıklamalar ile en az yirmi büyük birinci ve üçüncü parti oyunun ilk günden oyuncuların beğenisine sunulacağı doğrulanmıştı. Bunların başında Horizon: Zero Dawn ve Forbidden West dünyasında geçecek olan Horizon Call of the Mountain var iken, Samurai Slaughter House, Low-Fi, Runner, Firmament ve Among Us diğer isimler olacaklar.

Bunların yanı sıra Fast Travel Games (Apex Construct), First Contact Entertainment (Firewall: Zero Hour), nDreams (Ghostbusters VR) ve Coatsink Software (Gang Beasts) stüdyolarının da halihazırda oyun geliştirme aşamasında oldukları duyurulmuştu.

Şimdilik net bir tarih olmasa da, önümüzdeki ay içerisinde Japon teknoloji devinin bir sunum hazırlığında olduğu iddia edildi. Bu sunum sırasında, bir ihtimal merak edilen bu sorunun da cevabını alabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version