PlayStation Network PC Platformuna da Gelecek

Japon teknoloji devi PlayStation Network PC uyarlaması üzerinde çalışıyor. En azından verilen iş ilanı buna işaret ediyor. Şimdilik resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, iş ilanının detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fortnite Paylaşımlı Cüzdan PlayStation Konsollarına da Geldi!


Bildiğiniz gibi Sony Interactive Entertainment, PlayStation 4 neslinin sonlarına doğru yaptığı beklenmedik bir atak ile platforma özel oyunlarını PC (Epic Games Store ve Steam) üzerinde de yayınlamaya başlamıştı. Horizon: Zero Dawn – Complete Edition, Days Gone, God of War derken sırada Uncharted: Hırsızlar Mirası Koleksiyonu var.

Alınan geri dönüşlerin epey olumlu olmasının ardından, Japonya menşeli teknoloji devi bu yöndeki çalışmalarını hızlandırmak için Nixxes stüdyosunu da bünyesine katmış ve Nisan ayı içerisinde de Steam üzerindeki PlayStation oyunlarının yayıncı kısmındaki ismi PlayStation PC LLC olarak değiştirmişti.

PlayStation Network PC İş İlanı

PlayStation Network PC Platformunda da Yer Alacak

Sony Interactive Entertainment tarafının PC platformuna verdiği önemin zaman geçtikçe arttığı bilinen bir gerçek iken, yapılan hamleler artık oyun ile de sınırlı kalmayacakmış gibi görünüyor. Öyle ki PlayStation Network servisinin PC platformuna taşınması için iş ilanı verilmiş.

Greenhouse üzerinden verilen bir iş ilanına bakılırsa, ‘Yönetmen, Ürün Yönetimi – PC Oyunu Deneyimleri’ için uygun bir aday aranıyor. Açıklama kısmında ise “Bu rolde, liderlik ve sorumluluk dahil dünya genelindeki oyuncularımıza genel PC oyunculuğu deneyimlerini sağlamak ve ulaştırmak için önayak olunması istenecek SDK (Yazılım Geliştirme Kiti) geliştirmek, PlayStation Network platform entegrasyonu olarak vekil uygulama deneyimleri dahil oyunla ilgili tüm deneyimleri için önayak olun ve PlayStation oyun deneyimi yol haritasını geliştirin.” yazılı.

Sizin de gördüğünüz üzere, burada ‘PlayStation Network platform entegrasyonu olarak vekil uygulama deneyimleri’ kısmı oldukça dikkat çekiyor. Buradan çıkartılacak olan sonuç, servisin PC platformuna da getirilmesi amaçlanıyor. Şimdilik işleyişin nasıl olacağına dair bir şey söylemek zor olsa da, Xbox uygulamasına benzer bir sistem düşünülüyor olabilir. Şu an için bekleyip de görmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version