PlayStation Bungie Satın Alımını Tamamladı

PlayStation Studios ailesi genişliyor...

PlayStation Bungie Satın Alımını Tamamladı

Bugün itibarıyla PlayStation Bungie satın alım işlemini tamamladı. Amerika menşeli stüdyo, artık PlayStation Studios ailesinin bir parçası oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Haven Studios PlayStation Bünyesine Resmen Katıldı


Şubat ayı içerisinde yaşanan bir gelişme ile PlayStation ile Bungie arasında bir satın alım anlaşmasından haberdar olmuştuk. Ödenecek olan 3.6 milyar dolar karşılığında Amerika menşeli stüdyo PlayStation Studios ailesinin bir parçası olacak olsa da, bağımsız hareket edeceği söylenmişti. Diğer bir deyişle Bungie, geliştirdiği oyunları diğer platformlara da çıkabilecek iken yayıncılığını da yapabilecek.

Duyurunun akabinde yapılan bir diğer açıklamayla, Destiny 2 oyununun hiçbir platformdan kaldırılmayacağının sözünün verilmesi de oyuncuların yüreklerine su serpmişti. Mutlak yaratıcı özgürlük ve Destiny evreni konusunda bağımsızlık vurgulanır iken, oyuncuların platform fark etmeksizin aynı oyun deneyimini yaşayacaklarının sözü de verilmişti. Bu bağlamda, sıradaki genişletme paketi olan Witch Queen platforma özel içerik barındırmayacak olup, Destiny 2 oyununun da platformlar arası kayıt, çapraz platform oynanışı ve yardımcı uygulamasının satın alımdan etkilenmeyeceği de müjdelenmişti.

PlayStation Bungie Satın Alımıyla Yoluna Devam Ediyor

Bugün itibarıyla da satın alım anlaşması nihayete erdi ve Bungie artık resmen PlayStation Studios ailesinin bir parçası oldu. Ancak bu durum, daha çok stüdyonun servis oyunlarının yaratılış ve idaresi konusundaki uzmanlığının satın alımı olarak da yorumlanabilir. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan açıklama ile bu yılın geri kalanı için üç, önümüzdeki finansal yıl için altı, 2024 finansal yılı için on ve 2025 finansal yılı için de on iki olarak belirlenmiş olduğundan bahsedilmişti. Bungie de bu konuda önemli bir rol oynayacak elbette.

Birleşik Devletler merkezli stüdyo, 1991 yılında kurulmuştu. 2000 yılında Microsoft tarafından satın alınmış olan Bungie, 2007 yılına kadar çıkan Halo oyunlarını geliştirdikten sonra, 2010 yılı itibarıyla Amerika menşeli yazılım devi ile olan yollarını ayırarak Activision ile on yıllık bir anlaşma imzalamıştı. Bu süreçte Destiny ve Destiny 2 oyunları ile karşımıza çıkan geliştirici, 2020 yılı içerisinde sona eren anlaşma sonrasında ise kendi kanatları ile uçma yoluna gitmişti. Bugün itibarıyla artık PlayStation Studios ailesinde kendisine bir yer bulmuş oldu.

Exit mobile version