PlayStation 5 Tedariki Önemli Ölçüde Artmış

Stok sorunu yavaştan çözülüyor gibi...

Görünüşe göre PlayStation 5 tedariki, son dönemde önemli ölçüde artış göstermiş. MST Financial analisti David Gibson tarafından yapılan açıklamalar, mevcut nesil konsol için stok sorununu çözmede önemli bir virajın dönülmekte olduğuna işaret ediyor.


İlginizi Çekebilir: Korsanlar PlayStation 5 Konsolunu Kırmayı Başardılar


Bildiğiniz gibi dünya genelinde yaşanan çip sorunu, bütün büyük şirketlerin üretim hattını sekteye uğratmıştı. Bununla birlikte, az bulunan ürünlerin karaborsaya düşmesi de alıcıların fahiş fiyatlar ile karşılaşmalarına yol açıyor.

Japon teknoloji devi uzun zamandır PlayStation 5 konsolunun tedarik sorununu çözmek ile uğraşıyordu. Hatta yakın bir zaman önce sizlerle paylaştığımız haberimizde de aktardığımız üzere, donanımda önemli bir revizyon yaşanmıştı.

ps5japan

PlayStation 5 Tedariki için Olumlu Gelişmeler Yaşanıyor Gibi

Peki bu donanım revizyonu sonrasında, güncel PlayStation 5 durumu ne oldu? MST Financial analisti David Gibson tarafından yayınlanan rapora göre, Eylül ayı içerisinde Amerika’ya yedi buçuk milyon kilo kargo gönderilmiş. Geçtiğimiz yılın aynı ayında bu rakamın bir buçuk milyon olduğunu göz önünde bulunduracak olursak, arada epey bir farkın olduğu net bir şekilde görülebiliyor.

Her ne kadar bu kargoların tamamı mevcut nesil konsola ait olmasa da büyük bir kısmını kapladığına şüphe yok. Bununla birlikte Gibson, PlayStation 5 tedarikinin fazlalaştığına dair raporlar almış. Bu bağlamda da, yıllık olarak % 400 oranında bir artışın olduğunu ve Kasım ayında satışa sunulacak olan God of War Ragnarök öncesinde stokların yenileneceğine de dikkat çekmiş.

Mayıs ayı içerisinde ileriye dönük PlayStation planlarından bahsetmiş olan Sony, önümüzdeki yıl içerisinde PlayStation 4 ile PlayStation 5 arasındaki farkın kapatılması hedeflediğini söylemiş iken, 2024 yılında ise satışlarda mevcut nesil konsolun öne geçeceği yönünde bir açıklamada bulunmuştu. Bakalım gelişmeler ne yönde olacak? Bilhassa God of War Ragnarök öncesi kullanıcıların PlayStation 5 geçişi yapmayı isteyeceğini düşünecek olursak, Sony de oluşan talebe yetişmek için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Exit mobile version