PlayStation 5’in PlayStation 3 Emülatörü için İlk Aşama Geçilmiş

Bakalım PlayStation 5 PlayStation 3 oyunlarını da oynatabilir hale gelecek mi?

PlayStation 5'in PlayStation 3 Emülatörü için İlk Aşama Geçilmiş

Ortaya atılan iddialara göre, PlayStation 5’in PlayStation 3 emülatörü ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Japon teknoloji devi henüz bir açıklama yapmamış olsa da, iddiaların detaylarının heyecan verici olduğu söylemek gerek.


İlginizi Çekebilir: Yenilenmiş PlayStation Plus Servisi Duyuruldu!


Geçtiğimiz ay içerisinde önemli bir duyuruya imza atmış olan Sony Interactive Entertainment, PlayStation Plus için farklı abonelik seçeneklerinin Haziran ayının sonuna kadar faaliyete sokmayı planlıyor. Bu seçeneklerden PlayStation Plus Premium’un en önemli getirisi ise PlayStation, PlayStation 2, PlayStation Portable oyunlarını PlayStation 5 konsoluna indirip oynayabilmek.

Her ne kadar listede PlayStation 3 oyunları olsa da, sadece internet üzerinden eş akış (stream) yolu ile oynayabilmek mümkün oluyor. Haliyle henüz Bulut servisinin sunulmadığı ülkelerde, yedinci nesil konsolun oyunlarını mevcut nesil konsola indirip oynayabilmek mümkün olmayacak.

PlayStation 5’in PlayStation 3 Emülatörü Üzerinde Çalışılıyor

Bu durum oyuncular arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmış olsa da, VentureBeat sitesinden Jeff Grubb konuya ilişkin ilginç açıklamalarda bulunmuştu. Öyle ki, Japon teknoloji devi PlayStation 3 oyunlarının geriye uyumlu olarak PlayStation 5 üzerinde çalışabilmesi için bir emülasyon çözümü üzerinde çalıştığını aktarmıştı Grubb. Ne var ki yedinci nesil konsolunun mimarisinin oyunların farklı platformlarda emülasyon ile çalışmasını ekstradan zorlaştırdığı söylenmişti. Haliyle çözümün yeni servise entegre edilmesinin de biraz zaman alabileceğine dikkat çekilmişti.

Yakın bir zaman önce ise konuya ilişkin olarak yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Söylenene göre, PlayStation 3 oyunlarının ilk adım atılmış durumda. Moore’s Law is Dead isimli Youtube kullanıcısı, Sony Interactive Entertainment’ın konsolun geriye uyumluluk kodunu kırmayı büyük bir emülatöre bağlı küçük emülatörler kurarak başarmış. Ne var bu küçük emülatörler, PlayStation Studios çatısı altındaki her bir stüdyo için ayrı ayrı hazırlanmış. Bu da, PlayStation 5 için PlayStation 3 geriye uyumluluğunun duyurulması durumunda, muhtemelen ilk etapta sadece platforma özel oyunların oynanabileceği anlamını taşıyor olabilir.

Şu an için Sony Interactive Entertainment tarafından yapılmış herhangi bir açıklama olmadığı için, ortaya atılan bu iddiaları her şeye rağmen söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var. Bakalım Japon teknoloji devi müjdeli bir duyuru ile karşımıza çıkacak mı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version