PlayStation 5’in Övgü Özelliği Kaldırılacak

Öngörüldüğü kadar sık kullanılmamış...

2020 yılında satışa sunulmuş olan PlayStation 5, birçok yeni özelliği beraberinde getiriyor. Bunlardan bir tanesi ve aynı zamanda hoş düşünülmüş olanı, diğer oyuncular için övgüde bulunabilmek. Ne var ki PlayStation 5’in övgü özelliği yakında geri çekilecek. Peki Sony neden böyle bir karar aldı? Yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Güncel PlayStation 5 Satış Rakamı ve Dahası Açıklandı


Çevrimiçi için oyunlarda kullanılan bu özellik sayesinde, mesela takım arkadaşınız veya rakip takımdan bir oyuncunun etkileyici bir performans sergilemesi veya yapılması gerçekten zor olan bir hareketi yapması durumunda bunu övebiliyorsunuz.

Her ne kadar dostane bir rekabet ve karşılıklı iyi niyet açısından etkin bir rol oynayacağı ve nahoş davranışları azaltmaya yönelik olarak düşünülmüş olsa da, bu özellik yakın bir zamanda kaldırılacak. Nedeni ise beklendiği kadar sık kullanılmaması. İşin ilginç yanı şu ki, çoğu PlayStation 5 kullanıcısının bu özellikten haberi bile yokmuş.

ps5 övgü

PlayStation 5’in Övgü Özelliği Sonbaharda Kalkacak

Destek sayfasının sona erdirilen PlayStation hizmetlerinin, özelliklerinin ve uygulamalarının listelendiği kısmına, bahsi geçen özellik de eklenmiş. Yandaki artı işaretine bastığımızda ise şöyle bir açıklama ile karşılaşıyoruz;

“2022 sonbaharında, PlayStation 5’teki Övgü özelliği artık desteklenmeyecek. Bu özellik öngördüğümüz kullanım seviyesini görmedi, bu yüzden gayretimizi yeniden odaklandıracağız. Topluluğumuzu birbirlerine olumlu mesajlar göndermeye devam etmeleri konusunda destekliyoruz.”

Japon teknoloji devi, mevcut nesil konsolda önerilen aktiviteler, oyun içi rehberler ve bir oyunun belirli bölümlerine atlama dahil bir dizi özelliği kullanıcı arayüzüne eklemişti. Ne var ki kimi kullanıcılar bu özellikleri ya gereksiz buldular ya da ender olarak kullandılar. Bakalım önümüzdeki zaman zarfında başka hangi özellikler sonlandırılacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version