PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü Tanıtıldı!

Bakalım yeni arayüz bize neler sunuyor?

PlayStation 5‘in kullanıcı arayüzü en sonunda Sony tarafından tanıtıldı. Detaylar PlayStation’ın resmi blog sayfası üzerinden paylaşıldı. Yeni arayüzün öne çıkan özelliklerinden biri, “ihtiyacınız olan hemen her şeye anında erişim” sağlayan ve yeni DualSense denetleyicideki PlayStation düğmesine basılarak çağrılabilen Kontrol Merkezi. Peki bunun dışında yeni sistem bize neler sunuyor? İşte tüm detaylarıyla PlayStation 5 kullanıcı arayüzü!


İlginizi Çekebilir: Yeni Ücretsiz PSN Avatarlarını Hemen İndirin!


PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü

PlayStation 5‘in kullanıcı arayüzü detaylandırıldı. Yeni arayüzün en dikkat çeken özelliklerinden biri, “ihtiyacınız olan hemen her şeye anında erişim” sağlayan ve yeni DualSense denetleyicideki PlayStation düğmesine basılarak çağrılabilen Kontrol Merkezi. Blog gönderisinin yanı sıra, PS5’in 4K TV’ler düşünülerek tasarlanan UX’ine derinlemesine bir bakış sağlayan özel bir 11 dakikalık State of Play bölümü yayınlandı.

Söz konusu videoya yukarıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Yeni arayüzde oyuncuların “yeni oyun fırsatlarını keşfetmesine, kaçırdığı şeylere geri dönmesine, oynamak istediği seviyelere veya zorluklara doğrudan atlamasına ve çok daha fazlasına” olanak tanıyan Etkinlikler adlı yepyeni bir özellik de var. Etkinlik kartlarına doğrudan kontrol merkezinden erişilebilir ve bazıları resim içinde resim olarak görüntülenebilir.

PlayStation 5 Kullanıcı Arayüzü

Kısacası oyundan çıkmanıza gerek kalmayacak. Sony ayrıca, kullanıcı deneyimini daha hızlı hale getirmek için tüm yazılım ağını yeniden oluşturduklarını dile getiriyor. Şimdilik gördüğümüz kadarıyla yeni arayüz fazlasıyla kullanışlı ve estetik açıdan hoş duruyor. Kupaların takibini daha rahat bir şekilde yapabiliyor olmak özellikle kupa avcıları için bir nimet niteliğinde.

PlayStation 5 Teknik Özellikleri


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni arayüzü beğendiniz mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

 

Exit mobile version