PlayStation 5 Fiyat Artışı Sony Tarafından Onaylandı

SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, resmi açıklamayı yaptı...

Sony tarafından üzücü haberler de gelmeye devam ediyor. Bir süredir ortalıkta PlayStation 5 fiyat artışı ile ilgili söylentiler dolaşıyordu. US PlayStation Blog üzerinden yeni bir gönderide bulunan SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, bu söylentileri de doğrulamış oldu.


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 1 Çıkış Fragmanı Yayınlandı


Mevcut nesil PlayStation konsolu, 2020 yılının Kasım ayı içerisinde ve iki ayrı safhada satışa sunulmuştu. Aradan geçen zaman zarfında satış anlamında fena olmayan bir grafik çizilmiş olsa da, yarı iletken tedariki nedeniyle yaşanan ve ilgili bütün sektörleri etkileyen çip krizi nedeni ile dünya genelindeki PlayStation 5 tedariki de halen yoğun talebi karşılanabilir düzeyde değil.

Elbette bu durum, konsolun fiyatının dünya genelinde artmasına yol açmıştı. SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan, şimdi de yeni bir zammın müjdesini(!) verdi. Bu ayın başlarında halka açık olarak yayınlanan finansal raporun akabinde gerçekleştirilen kazanımlar konferansı sırasında, mevcut duruma bağlı olarak Sony tarafından konsolun fiyat artışına ilişkin imada bulunmuştu. Çok geçmeden de Video Games Chronicle tarafından Sony’nin Japonya genelindeki birçok teknolojik üründe fiyat artışına gittiği rapor edilmişti. Haliyle bu da, PlayStation 5 için de bir fiyat güncellemesine gidilip gidilmeyeceği söylentilerinin ortaya çıkmasına yol açmıştı.

layStation-5in-Ovgu-Ozelligi-Kaldirilacak

PlayStation 5 Fiyat Artışı Resmiyet Kazandı

Bugün US PlayStation Blog üzerinden yeni bir paylaşımda bulunan Ryan, küresel ekonomik ortamın herkes için zorlayıcı olduğunu ve bunun da tüketicileri etkileyen ve birçok sektör üzerinde baskı oluşturan yüksek küresel enflasyon oranlarına ve elverişsiz kredi trendlerine yol açtığının gözlemlendiğini söyledi. Hal böyle olunca da Japon teknoloji devi tarafından Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Kanada pazarlarındaki tavsiye edilen PlayStation 5 fiyatının arttırılması yönünde zor bir karar almak durumunda kaldıklarını sözlerine ekledi.

SIE başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan tarafından belirtilen güncel rakamlara aşağıdan göz atabilirsiniz. Bu fiyat artışının ardından, henüz PlayStation Türkiye tarafından ülkemizdeki güncel PlayStation 5 fiyatına ilişkin bir açıklama yapılmış değil.

Avrupa

Birleşik Krallık

Japonya (15 Eylül 2022’de geçerli)

Çin

Avustralya

Meksika

Kanada

Exit mobile version