PlayStation 5 Eylül Güncellemesi Yayınlandı

Bakalım yeni PlayStation 5 Eylül güncellemesi ne yenilikler sunuyor?

PlayStation 5 Eylül Güncellemesi Yayınlandı

Bildiğiniz gibi yedinci, sekizinci ve dokuzuncu konsol jenerasyonlarında Sony tarafından belirli aralıklarla sistem yazılımları için güncellemeler yayınlanıyor. Bu güncellemeler ile bazı sorunlar giderilir iken, cihazlara yeni özellikler de kazandırılıyor. Haliyle konsollar daha işlevsel bir hale geliyorlar. Bugün itibarıyla da, çıkışından bu yana bir diğer büyük güncelleme olan PlayStation 5 Eylül güncellemesi yayınlandı.


İlginizi Çekebilir: PS5 Versiyonuna Yükseltilebilen PS4 Oyunları


PlayStation 5 Eylül Güncellemesi Neler Getiriyor?

Kullanıcı Deneyimi odaklı geliştirmelerin de sunulduğu güncelleme ile ilgili olarak PlayStation sayfası üzerinden verilen detaylara bakılırsa, Kontrol Merkezi’ne ilişkin hangi kontrollerin gizleneceğini ve gösterileceğini kişiselleştirebileceğiniz özellikleri içermesinin yanı sıra, Game Base için de yenilikler getiriyor. Mesela arkadaşlarınız ve partileriniz ile eskiye oranla daha kolay iletişim kurabilmeniz mümkün oluyor.

Ayrıca Game Base uygulamasını tek ekranda görüntüleyebiliyor iken hangi arkadaşlarınızın çevrimdışı, çevrimiçi veya meşgul olduğuna bakabiliyor ve birden fazla arkadaşlık istediğini tek seferde kabul edebiliyor veya geri çevirebiliyorsunuz.

Yeni güncelleme ile henüz ülkemizde bulunmayan PlayStation Now için de çözünürlük tercihinde bulunabilecekler. Söylenene göre 720p veya 1080p çözünürlükte oynamak mümkün olacak. Yeni bağlantı aracı sayesinde bağlantı ile ilgili sorunlar gideriliyor da olacak.

Övgüler, Kişisel Rekor ve Kupa Takipçisi ise yeni güncellemenin dikkat çeken yenilikleri arasında yer alıyor. Buna göre, herhangi bir çevrimiçi karşılaşmanın ardından, diğer kullanıcılara Lider övgüsünde bulunulabilecek. Bu övgü, tercihen kullanıcıların profillerinde sergilenebilecek. Kişisel Rekor, bir oyunda karşılaştığınız zorluğu daha iyi bir süre veya skor ile aşmanız durumunda devreye giren bir video yakalama özelliği oluyor. Kaydedilen klip dosyasını, Challenge düğmesi veya medya galerileri üzerinden paylaşabilmeniz mümkün oluyor.

Kupa Takipçisi özelliği ise, Kontrol Merkezi üzerinden oyun başına beş kupaya kadar hızlı erişim sağlayabilmenize imkan tanıyor.

Ses menüsünden etkinleştirebileceğiniz dahili televizyon hoparlörleri için üç boyutlu ses desteği ve M2 SSD depolama desteği sunan yeni PlayStation 5 güncellemesi, aynı oyunun PS4 ve PS5 sürüme sahip olmanız durumunda Oyun Kitaplığı’nın Yüklü sekmesinde ve ana ekranda görüntülenmesini sağlayacak.

Son olarak, Ekran Koruyucu özelliğini duraklatabilecek veya devam ettireceksiniz. Bunun için PS ve üçgen tuşlarına basmanız gerekecek iken PS ve R1 tuşlarına basarak tekrar okuma işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Exit mobile version