Phil Spencer: Sony Bizim Rakibimiz Değil!

Peki ama neden?

Xbox patronu Phil Spencer, Gary Whitta’nın Animal Talking programında konsol savaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Spencer, Microsoft’un hedefinin rakiplerinden daha fazla konsol satmak olmadığını ve oyunları çeşitli cihazlarda kullanıma sunmayı amaçladıklarını yineledi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Xbox Series X Neden ”Başarısız” Olacak?


Phil Spencer’dan Konsol Savaşlarına Yanıt

Xbox patronu Phil Spencer, konsol savaşları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Microsoft’un hedefinin rakiplerinden daha fazla konsol satmak olmadığını belirten Spencer, konsol savaşlarını da anlamsız bulduğunu açıkladı. Spencer’ın konu hakkındaki açıklamalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

”İnsanların Xbox üyesi olduklarını hissetmelerini istiyoruz. Ve bu üyelik hissiyatı tek bir cihazla sınır kalmamalı bence. Televizyonda harika bir deneyim yaşamak isteyenleri Xbox Series X yarı yolda bırakmayacaktır ve yeni nesil için geliştirdiğimiz oyunlar beni inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Konsol savaşlarını anlamsız buluyorum. 

Kimin ne kadar konsol sattığını takip etmek bizim yaklaşımımıza uymuyor. Rekabet ettiğimizi hissettirmek isteseydik özel oyunlarımızı zaten PC platformuna getirmezdik, Xbox One’a olan desteğimizi sürdürmez ve Project xCloud girişiminde bulunmazdık. Buradan kesinlikle Sony’nin yaklaşımını eleştirmiyorum. Xbox’ın müşterilerine daha özel bir deneyim sunduğuna inanıyorum.”

Xbox PlayStation İlginç bir şekilde, Microsoft’tan Aaron Greenberg, Spencer’dan farklı bir bakış açısına sahip gibi görünüyor. Greenberg, özellikle Sony karşıtı tweet atmasıyla ün kazanmış durumda. PlayStation 5‘in tanıtım etkinliğinden kısa bir süre sonra, Xbox Series X’in her alanda daha iyi bir konsol olacağını kesin bir dille ifade etmiş ve ortalığı kızıştırmıştı.

Teknik olarak bakıldığında Xbox Series X açık bir şekilde önde görünüyor. Ancak PlayStation’ı Xbox’tan üstün kılan şey hiçbir zaman teknik özellikler olmadı. Bunların dışında Sony markasını yıllardır zirvede tutan etken tabii ki de özel oyunlar. Yeni nesil mimarisi ile de özel oyunların sayısının ve kalitesinin artacağını düşünürsek, sektöre hangi markanın yine yön vereceği açık bir şekilde ortada.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Phil Spencer’ın düşüncelerine katılıyor musunuz? Buradan PlayStation 5 ve Xbox Series X karşılaştırması yazımıza ulaşabilir ve hangi konsolun bizlere neler sunacağına daha derinden göz atabilirsiniz. Konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version