Oyunlarda Dünyanın Sorunlarına Dikkat Çekilmeye Başlanacak

Büyük yayıncılar şimdiden destek vermeye başladılar...

Playing for the Planet ile oyunlarda dünyanın sorunlarına dikkat çekilecek etkinlikler ile karşılaşmaya başlayacağız. Şimdiden oyun sektöründeki büyük isimler projeye destek vermeye başladılar. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Ubisoft GamesCom 2022’ye Katılacak


Dünyamızdaki gidişata bağlı olarak, doğal felaketler yaşamlarımızı artık daha da fazla tehdit etmeye başladı. Her ne kadar dünya genelinde buna yönelik çalışmalar olsa da, bunun artık daha da ciddiye alınması gerekiyor. Bu yönde bir farkındalık oluşturmanın amaçlandığı Playing for the Planet adıyla bir girişim başlatıldı. Birleşmiş Milletler liderliğindeki bu proje ile oyunlar üzerinden oyuncuların dikkatlerinin çekilmesi ve çevreyi desteklemek için eyleme geçmeleri hedefleniyor.

Oyunlarda Dünyanın Sorunlarına Dikkat Skull and Bones

Oyunlarda Dünyanın Sorunlarına Dikkat Çekilecek Projeler Geliyor

Halihazırda Bandai Namco, Gameloft, Microsoft, Rovio, SEGA ve Ubisoft gibi oyun sektörünün önemli şirketlerinin destek verdiği projenin, hemen hemen her platformda görebileceğimiz bir oyun çeşitliliğine sahip olduğunu söyleyelim.

Proje kapsamında, ilk adım ise Ubisoft’tan gelecek. Öyle ki Riders Republic oyununda Phoenix adı altında ve orman yangınının sıklığını ve boyutunu azaltma stratejilerini desteklemek adına kısa ve yoğun bir etkinlik düzenleyecek. Yangınların sonuçları üzerine oyuncuları duygusal açıdan etkilemesinin hedeflendiği etkinlik, önceden haber verilmeyecekmiş. Aksine, oyunu başlatır iken yaşanan felaketin sonuçları ile doğrudan karşı karşıya kalacakmışız. Yangından dolayı oyunun tamamı duman ile kaplanacak, haritanın o bölgesi nefes alınamadığı için erişime kapanacakmış. Oyuna gaz maskeleri ile başlayacak olan oyuncuların, Sequoias’ın kül olmamasını engellemek için programlı bir şekilde çalışma yapmaları beklenecekmiş.

Bu yıl çıkması beklenen Skull and Bones, hem oyunun dünyasında hem de gerçek dünyada yüzgeçleri için köpekbalıklarının aşırı avlanmasının nelere yol açabileceğine dair kaynak sömürüsüne odaklı bir etkinlik düzenlenecek. Bu noktada, oyuncuların deniz vahşi yaşamının korunmasına katkıda bulunmak ve köpekbalığı yüzgeci ticaretinin yıkıcı doğasını anlama fırsatları olacak.

Bu iki oyunun dışında, Fransız yayıncının satışa sunduğu diğer markalarda da yeni modlar, indirilebilir içerikler ve yarışmalar ile projeye her açıdan destek verilmeye devam edilecek. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version