Oyunculardan The Last of Us Part 2’ye Metacritic Darbesi!

Mezar çoktan hazırlanmış...

The Last of Us Part 2

Birçok mecradan mükemmel inceleme puanları aldıktan sonra, The Last of Us Part 2 nihayet dün gece çıkışını gerçekleştirdi. Oyun için ilk Metacritic kullanıcı incelemeleri bugüne kadar oldukça olumluydu ancak senaryoyu sıkıcı bulan bir kesim oyuncu, kullanıcı yorumlarıyla oyunu adeta yerden yere vurdu. Oyunculardan The Last of Us Part 2’ye Metacritic darbesi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2 İnceleme


The Last of Us Part 2 Kullanıcı Skoruyla Şaşırttı

Metacritic üzerinden 13.000’e yakın olumsuz kullanıcı değerlendirmesi şimdiye kadar yapılmış durumda. 95’lik Metascore değerlendirmesine kıyasla kullanıcılardan sadece 3.3 puan damgası vurulması dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. TLoU Part 2 inceleme yazıları bu ayın başlarında yayınlandı ve neredeyse birçok mecra yorumlarıyla, puanlarıyla yapımı yılın oyunu olarak nitelendirdi.

Çıkış günü gelen ilk kullanıcı incelemeleri tavandı, ancak ikinci günde işler nedense bir anda değişti. 13.000’e yakın negatif incelemenin neredeyse tamamı The Last of Us 2’nin hikayesine yönelik.

Olumsuz eleştirilerin çoğu, oyunun grafiklerinin, oynanışının ve savaş sisteminin harika olduğunu kabul etse de, hikayenin hayranlara yönelik olmadığını belirtmekte. Yapımın “kötü” ve “sıkıcı” hikayesine karşı yapılan tartışmalar, neredeyse tüm olumsuz eleştirilerde yüksek sesle dile getirilmiş durumda.

Yapılan tüm olumsuz eleştirilere buradan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Oyun Hakkında: Salgın tarafından mahvolmuş Amerika Birleşik Devletleri’nde yaptıkları tehlikeli yolculuktan beş yıl sonra Ellie ve Joel, Jackson, Wyoming’de kendilerine bir hayat kurarlar. Enfekte canlılar ve hayatta kalan çaresiz insanların oluşturduğu tehditlere rağmen, hayatta kalan insanlardan oluşan ve gelişmekte olan bu toplumda yaşayarak nihayet huzurlu ve düzenli bir yaşama sahip olmayı başardılar.

Vahşi bir cinayet sebebiyle bu huzur bozulduğunda Ellie, adaleti yerine getirmek ve intikamını almak için amansız bir maceraya yelken açmak durumunda kalır. Ellie av konusunda iyice ustalaşırken, yaptıklarının fiziksel ve ruhsal açıdan yıkıcı etkileriyle yüzleşmek zorunda kalır. Ellie’nin amansız intikam arayışının sebep olduğu ahlaki çatışmaların ne seviyelere geldiğine ilk elden şahit olmaktayız.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın. Turuncu Levye Facebook grubumuz açıldı! Tüm Levye takipçilerini grubumuza bekleriz.

Exit mobile version