Nordisk Games Supermassive Games Stüdyosunu Satın Aldı!

Bugünün sürprizi Nordisk Games'ten geldi...

Nordisk Games Supermassive Games stüdyosunu bünyesine kattı. Büyük çıkışının başlangıcı olan Until Dawn ile tanıdığımız stüdyo, artık Danimarka menşeli şirketin çatısı altında faaliyet gösterecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me Duyuruldu


Supermassive Games daha önceden efsanevi Psygnosis stüdyosu ve Electronic Arts çatısı altında çalışmış olan Pete Samuels tarafından 2008 yılında kurulmuştu. İngiltere menşeli stüdyo, önceleri LittleBigPlanet içerikleri, aile oyunları, Doctor Who: The Eternity Clock ve Killzone HD ile tanınıyordu.

2015 yılında satışa sunduğu Until Dawn ile oyun dünyasındaki yerini sağlamlaştırdıktan sonra, Hidden Agenda, sanal gerçeklik oyunları The Impatient, Until Dawn: Rush of Blood ve Bravo Team, The Dark Pictures Anthology serisi, Little Nightmares II: Enhanced Edition ve son olarak da The Quarry ile karşımıza çıkmıştı.
Halihazırda The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me üzerinde çalışmakta olan İngiliz stüdyo, resmi sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama ile Nordisk Games bünyesine katıldığını duyurdu.

1200px-Supermassive_Gsmes_log

Nordisk Games Supermassive Games Stüdyosunun Artık Sahibi Oldu

Merkezi Kopenhag şehrinde bulunan şirket, The Egmont Group medya şirketi çatısı altında bulunuyor ve Avrupa bölgesinde oyun stüdyolarına özsermaye yatırımında bulunuyor. Portföyünde de Avalanche Studios Group, Star Stable Entertainment, Nitro Games, Flashbulb Games, MercurySteam ve Kogama.com bulunuyor. Bir hatırlatma yapmak gerekirse, geçtiğimiz yılın Mart ayında Supermassive Games stüdyosunun hisselerinin % 30.7 kadarını da almıştı. Bugün yapılan duyuru ile bu oran artık % 100 oldu.

Satın alım ile ilgili olarak bir bildiri yayınlayan Supermassive Games Üst Yöneticisi Pete Samuels, şunları söyledi:

“Nordisk Games’in Supermassive Games ve gelecek vizyonumuz için ilk yatırımını yapalı bir yıldan biraz fazla bir zaman geçti. Bu süre sırasında, Mikkel ve ekibi ile çok fazla önemli değeri paylaştığımızı keşfettik ve bu değerlerin desteklemeye devam edeceğimiz halihazırdaki ticari ortaklarımız için eşit derecede önemli olduğuna inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl boyunca böylesine olumlu bir deneyim elde etmek, Nordisk Games yatırımını arttırmayı incelemeyi istemesi zor bir karar değildi. Sırf bunu geliştiren, Supermassive Games ve Nordisk Games için heyecan verici ve iddialı büyüme stratejimiz var. Bu ortaklığın sunduğu güvenliğin ve Nordisk Games içindeki uzmanlığın bizi ulaştıracağı nokta için fazlasıyla heyecanlıyım.”

Nordisk Games Üst Yöneticisi Mikkel Weider ise, “Pete ve Joe ve tüm Supermassive ekibi ile çalıştığımız yılda, yetenek ölçütü, başarılı oldukları hikaye ve anlatı odaklı oyunlar geliştirmeye devam etme potansiyelleri de bizim için netleşmişti. Stüdyonun tamamını satın alarak, takıma olan desteğimizi arttırabileceğiz ve en önemlisi, onlarla harika iş ilişkimizi devam ettirebileceğiz.” yorumunda bulunarak ekleme yaptı.

Exit mobile version