Nintendo Switch Pro Sızıntıları Hayal Kırıklığına Yol Açtı!

Performans yükseltmesi olmayan bir 'pro' modeli mi?

Nintendo Switch Pro Sızıntıları Hayal Kırıklığına Uğratabilir

Bildiğiniz üzere son zamanlarda Nintendo Switch Pro ile ilgili pek çok sızıntı görmeye başladık. Ortaya çıkan bazı yeni sızıntılar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak gibi gözüküyor.


Benzer İçerik: Sony PlayStation 5 Neden Şubat Ayında Gelemez?


Nintendo Switch Pro Hayal Kırıklığı mı Olacak?

Az önce de bahsettiğim gibi son zamanlarda pek çok yeni sızıntı ile karşı karşıya geliyoruz. Eldeki verilere göre yeni taşınabilir konsol önümüzdeki birkaç ay içerisinde bizlerle buluşacak. Tabii tanıtıma kalan süre daraldıkça spekülasyonlar artıyor.

Bu söylentilerden bazıları gerçek olamayacak kadar iyi olsa da bazıları ise gerçek olmasını istemeyeceğimiz kadar kötü. En son raporlar, gerçek olmamasını umduğumuz türden.

Söz konusu rapora göre Nintendo Switch Pro ile bu yılın son çeyreğinde karşılaşacağız. Ancak beklenenin aksine 4K çözünürlük ya da performans yükseltmesi sunmayacak.

Peki o zaman ne işe yarayacak?

Bilmiyoruz. Rapora göre Nintendo, TegraX1+ grafik işlemciyi kullanmak yerine Volta’ya dayanan özel bir işlemci geliştirmek amacıyla Nvidia ile birlikte çalışacak. Belki biraz daha hızlı olabilir, ama çok değil.

Yine de doğru olmayabilir.

Rapora baktığımızda Switch Pro’nun şu sıralar seri üretime hazır olmadığı belirtiliyor. Ancak bu raporun daha önceki sızıntılar ile çeliştiğini görüyoruz. Gerçi hangisinin doğru olduğunu tahmin etmek kolay değil. Yine de diğer söylentiler daha ağır basıyor.

Ayrıca son çeyreğe kadar beklemek yeni taşınabilir konsolu PlayStation 5 ya da Xbox Series X ile doğrudan bir rekabete sokacak. Nintendo böylesi bir durumdan muhtemelen kaçınmak isteyecektir.

Buna ek olarak Nintendo’nun sadece ‘biraz daha hızlı’ bir ‘pro’ modelini satışa sunduğunu düşünmemiz pek de gerçekçi olmazdı. Bu yalnızca bir hayal kırıklığı yaratır.

Sonuç olarak söz konusu raporun güvenilir olarak lanse edilmesine karşın bahsettiği şeylere dayalı bir kanıt bulamadık. Bu doğru olmadığı anlamına gelmez ancak diğer sızıntılarda da olduğu gibi biraz daha uzak davranmakta fayda var.

Nintendo’nun önümüzdeki aylarda yeni konsola biraz daha ışık tutacağını umuyoruz. Şu aşamada yapabileceğimiz tek şey beklemek.

Peki sizin yeni konsol hakkındaki beklentileriniz neler? Hemen aşağıda bulunan yorumlar sekmesinden görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version