Nintendo Animasyon Şirketi Dynamo Pictures’ı Satın Alıyor

Nintendo şansını ikinci kez denemeye karar verdi!

Nintendo animasyon şirketi Dynamo Pictures‘i satın alarak, sektöre ikinci kez girmek için düğmeye bastı. Önümüzdeki yıllarda, Donkey Kong, Mario, Sonic ve Zelda gibi popüler fikri mülkiyetleri artık beyaz perdede veya televizyon ekranında görmeye başlayacağız. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Skate Oyunu Detayları Ortaya Çıkıyor


Oyun sektörü ile dizi ve film sektörü uzun zamandır iç içeler. Ünlü markaların ve kısa sürede popüler hale gelen oyunların beyaz perdeye veya televizyon ekranına geldiğini uzun zamandır görüyoruz. Son dönemde, daha çok yayıncılığı Microsoft ve Sony tarafından yapılmış olan Halo, Uncharted, The Last of Us ve Ghost of Tsuhima oyunların uyarlamalarını ve haberlerini görüyor olsak da Dedektif Pikachu ve Sonic the Hedgehog filmleri bunların arasından başarılı bir şekilde sıyrılanlar olmuştu.

nintendo-mario

Nintendo Animasyon Şirketini Satın Alımı İle Geri Dönüş Yapacak

Geride bıraktığımız haftada sürpriz bir duyuruya imza atan Nintendo, kendi animasyon stüdyosunu kurmak için düğmeye bastığını duyurdu. Bu bağlamda da Japon konsol üreticisi, Dynamo Pictures şirketini satın almak için anlaşmaya girdi.

2004 yılı içerisinde kurulmuş olan Dynamo Pictures, merkezi Tokyo şehrinde bulunan ve görsel içerik planlayan ve üreten bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. 3 Ekim 2022 tarihinde tamamlanması beklenen bu anlaşmanın ile Nintendo, görsel içerik planlamasının ve üretiminin güçlenmesine olanak tanıyacak. Bununla birlikte, Dynamo Pictures adı da artık Nintendo Pictures olarak anılmaya başlanacak.

Aslına bakarsanız bu, konsol üreticisinin ilk sinema girişimi değil. Geçmişte Mario Bros. Super Show adı altında bir animasyon dizisine imza atılmış, ama beklenen ilginin görülmemesi karşısında geri adım atılmıştı. COVID-19 salgını sonrasında oyunlara olan ilginin rekor seviyelere ulaşmasını ikinci bir şans olarak gören Nintendo, bu şansını Dynamo Pictures ile kullanacak ve Mario, Donkey Kong, Zelda ve Sonic gibi önemli fikri mülkiyetlerini dizi ve film uyarlamaları ile hem oyuncular hem de dizi ve film meraklıları ile buluşturmak için kolları sıvayacak. Ne var ki şimdilik gelecek planlarından bahsedilmiş değil.

Exit mobile version