Nihai PlayStation VR2 Tasarımı Gösterildi

Ayrıca yeni özelliklerden de bahsedildi...

Nihai PlayStation VR2 tasarımı görücüye çıktı. Bu sayede, satışa sunulduktan sonra karşımıza gelecek olan cihazın nasıl görüneceği hakkında daha iyi bilgi sahibi olabiliyoruz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Güncel PS5 ve PS4 Satış Rakamları Açıklandı


PlayStation VR 2, Ocak ayının başlarında gerçekleştirilen Sony Corporation Consumer Electronics Show 2022 sırasında duyurulmuştu. 4K HDR ve 110 derecelik görüş açısının bulunacağı yeni nesil sanal gerçeklik cihazı, Duyu Teknolojisi ile gerçekçiliği bir üst seviyeye taşıyacak iken, OLED ekran sayesinde 2000 x 2040 çözünürlük ve 90Hz ile 120Hz arasında değişen tazeleme oranı sunacak. Ayrıca içine entegre edilmiş dört kamera sayesinde ek bir kamera kullanımına ihtiyaç duyulmayacağını da öğrenmiştik.

Nihai PlayStation VR2 Tasarımı Detayları

Bugün yapılan yeni duyuru ile PlayStation VR2 tasarımının nihai versiyonu gösterildi. Hemen aşağıdan bakabileceğiniz görsellerdeki küre motifinden ilham alınan tasarım hakkında Sony, oyuncuların sanal gerçeklik dünyasına girdiklerini hissedecekleri 360 derecelik görüş açısını temsil ettiğini söylüyor.

Cihazın genel tasarımında, kulaklıklar için de PlayStation 5 konsolundan ilham alındığı da belirtiliyor. Yapılan birçok testin sonrasında, başlık ağırlığını dengeleyen ve gerektiğinde ayarlanabilen ve genel olarak olumlu karşılanan ilk PlayStation VR kulaklığına yakın bir yol izlenmiş. Netice olarak ise DualSense ve Pulse 3D’ninkilere benzer bir tasarımda karar kılınmış.

Bunlara ek olarak, lens ayarı kadranı gibi yeni özellikler de eklenmiş. Haliyle kullanıcıların görüşlerini optimize edebilmek için gözleri ile arasındaki lens mesafesini ayarlayabilmeleri için ek seçenekleri olacak. Ayrıca yapılan geri dönüşler ile bütünleşik motor gibi yeni özelliklere rağmen daha ince ve biraz daha hafif bir tasarımın olduğu da söyleniyor.

PlayStation VR2

 

PlayStation VR2 Sistem Özellikleri

PlayStation VR2 Algı Kontrolleri Özellikleri

Exit mobile version