Netflix Tekken Animesi Üzerinde Çalışıyor

Bakalım bu yeni uyarlama beğeni toplayabilecek mi?

Netflix Tekken Animesi Üzerinde Çalışıyor

Netflix Tekken animesi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu yıl içerisinde bizlerle olacağı söylenen diziye ilişkin ilk detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Netflix Resident Evil Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu


Netflix şirketinin oyun sektörüne iyiden iyiye önem vermeye başladı. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene yayınlanan Resident Evil: Infinite Darkness animasyon dizisinin sonrasında, mavi kirpi Sonic karakterinin maceralarının anlatıldığı Sonic the Hedgehod film serisi, yakın bir zaman önce duyurulan yeni BioShock film uyarlaması ve 14 Temmuz 2022 tarihinde ilk bölümü yayınlanacak Resident Evil dizisi bunlardan birkaçı iken, sıradaki ise Tekken animasyon dizi olacak.

İlk oyunu 1994 yılında çıkmış olan Tekken serisi için 1998 ve 2011 yıllarında yayınlanan iki farklı animasyon film ve 2009 yılında yayınlanmış olan film uyarlaması görmüştük. Ne var ki bilhassa film uyarlaması, hem eleştirmenler hem de oyun serisinin yapımcısı olan Katsuhiro Harada tarafından facia olarak nitelendirilmişti.

Netflix Tekken Animesi ile Geliyor

Netflix ise bir başka deneme ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. İlk bölümü bu yıl içerisinde yayınlanması beklenen anime, Tekken: Bloodline olarak duyuruldu. Jin Kazama karakterine odaklanılacak olan uyarlamada, Mishima aile mirası ve The King of Iron Fist turnuvası da işin içine dahil olacak.

Mishima ailesinde jenerasyondan jenerasyona taşınan ve yozlaştırıcı bir doğası olan Şeytan Geni isimli bir mutasyon var. Heihachi Mishima, Kazuya Mishima sonrasında bu mutasyon Jin Kazama üzerinde de etkili oluyor. Fragmanda ise, oyun serisinde de gördüğümüz Jun Kazama’nın oğluna verdiği dövüş eğitimini görüyoruz. Ne var ki bu eğitimler sonrasında, oğul ile bir Ogre’ye karşı mücadeleye giriyorlar ama başarılı olamıyorlar ve ana karakterimizin yaşamında büyük bir değişim oluyor. Tam da bu noktada The King of Iron Fist devreye giriyor.

Netflix tarafından yayınlanan resmi hikaye özeti ise şöyle;

“Güç her şeydir.”

Jin Kazama aile meşru müdafaa sanatları olan Kazama tarzı geleneksel dövüş sanatlarını, erken bir yaşta annesinden öğrendi. Buna rağmen, devasa şeytan aniden ortaya çıkıp, onun için değerli olan her şeyi yok edip, yaşamını sonsuza kadar değiştirdiğinde güçsüzdü. Onu durduramadığı için kendisine kızgın olan Jin, kendisine intikam sözü verdi ve uygulamak için mutlak güç arayışına girdi. Yolculuğu küresel bir sahnede nihai savaşa çıkacaktı – The King of Iron Fist Turvunası.

Exit mobile version