Netflix Resident Evil Dizisinin İkinci Sezonunu İptal Etti

İyi bir açılış yapılmış olsa da, devamı gelmedi...

RESIDENT EVIL. ELLA BALINKSA as JADE, ELLA BALINSKA as JADE in RESIDENT EVIL. MARCOS CRUZ/NETFLIX © 2022

Netflix Resident Evil dizisinin devam sezonlarına onay vermedi. Yani bizlere anlatılacak olan hikayenin devamını göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Peki bu kararın alınmasındaki neden ne oldu? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Dead by Daylight ve Resident Evil İşbirliği Tarihi Belli Oldu


Resident Evil: Infinite Darkness sonrasında Netflix üzerinden yayınlanan ikinci dizi olma özelliğini taşıyan Resident Evil: Bohazard, 14 Temmuz 2022 tarihinde izleyiciler ile buluşmuştu. Bizlere tamamıyla farklı bir hikayeyi anlatan dizi, bunu iki farklı zaman diliminde sunuyordu.

Netflix Resident Evil Dizisi Yolun Sonuna Geldi

Her ne kadar oyun serisi ile karşılaştırıldığında bazı şeyleri doğru yapmış olsa da, ayrıştığı noktaların bir hayli fazla olması ile çoğu izleyici tarafından pek de hoş karşılanmamıştı. Çoğu sitede de olumsuz yönde sert eleştirilere maruz kalmış olan Resident Evil: Biohazard için popüler yayın platformu olan Netflix, iptal kararı aldı.

Q4fnda3T2e9f2Laq2MMXYj-1200-80

Büyük paralar dökülerek adına başarılı bir reklam kampanyası yapılan dizi, aslında oldukça iyi bir ilk hafta geçirmişti. Öyle ki 72.7 milyon saat izlenerek, ilk ona iki sıradan giriş yapmıştı. Ancak başlangıç bölümlerini gören izleyicilerin devamına bakmaması, hızlı bir düşüş ile onuncu sıraya kadar gerilemesini ve üçüncü haftanın ardından listeden tamamen düşüşünü beraberinde getirdi. Bu da haliyle iptal kararının alınmasına yol açmış oldu.

Rotten Tomatoes sitesinde % 22 oranında beğeni alan Resident Evil: Biohazard, Netflix içerisinde de en kötü puan alan dizilerden birisi olarak tarihe geçti diyebiliriz.

Resident Evil: Bohazard Hakkında

Dizinin senaryosu, iki farklı zamanda geçecek. İlk zaman zarfında on dört yaşındaki Jade ve Billie Wesker kardeşlerin Yeni Raccoon Şehri’ne taşındıkları ilk zamanları anlatılacak. Ne var ki şehirde daha fazla zaman geçirdikçe, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve babalarının dünyayı yok edecek karanlık gizleri saklamakta olduğunu fark etmeye başlayacaklar.

İkinci zaman zarfı ise on yıldan fazla bir zaman sonrasında geçecek. Dünyada yaşayan insan sayısı on beş milyona düşmüşken, ortalıkta kol gezen yaratıkların, T-Virüsü bulaşmış insanların ve hayvanların sayısı ise altı milyardan fazla olacak. Kız kardeşlerden Jade Wesker ise peşini bırakmayan kız kardeşi, babası ve kendisiyle ilişkili geçmişinden kalan sırları ile yeni dünya düzeninde hayatta kalmaya çalışacak.

 

Exit mobile version