Netflix Resident Evil Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

Bir kez daha Raccoon Şehri'ne dönmeye hazır mısınız?

Bir süredir geri planda kalmış olan Netflix Resident Evil dizisinin yayın tarihi sonunda gün yüzüne çıktı. 14 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanmaya başlanacak mini dizi ile ilgili detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil 4 Remake Daha Ürkütücü Deneyim Sunabilir


Resident Evil serisinin ilk oyunu 1996 yılında satışa sunulmuştu. Bizleri Spencer Konağı içinde farklı tehlikeler ile burun buruna getir konusu ile gerçek korkuyu yaşatmayı başaran bu oyun, dünya genelinde büyük bir başarı elde etmişti. Aradan geçen yıllar yıl boyunca seri, bizleri öncelikle Raccoon Şehri ve sonrasında da dünyanın dört bir yanına gittiğimiz birçok oyun ile birçok farklı platformda boy göstermiş ve Capcom şirketinin bünyesindeki en önemli marka haline gelmiş oldu.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene Netflix üzerinden yayınlanan Resident Evil: Infinite Darkness dizisini ve sonrasında da vizyona giren Resident Evil: Welcome to Raccoon City filmini izlemiştik. Ancak geride bir Netflix dizisi daha vardı. Uzun zamandır hakkında yeni bir şey duyamadığımız bu dizi hakkında beklenen duyuru sonunda yapıldı ve yayın tarihini öğrenmiş olduk.

netflix-ten-yayinlanacak-resident-evil-dizisinin-oyuncu-kadrosu-aciklandi

Netflix Resident Evil Dizisinin Detayları

Dizinin senaryosu, iki farklı zamanda geçecek. İlk zaman zarfında on dört yaşındaki Jade ve Billie Wesker kardeşlerin Yeni Raccoon Şehri’ne taşındıkları ilk zamanları anlatılacak. Ne var ki şehirde daha fazla zaman geçirdikçe, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve babalarının dünyayı yok edecek karanlık gizleri saklamakta olduğunu fark etmeye başlayacaklar.

İkinci zaman zarfı ise on yıldan fazla bir zaman sonrasında geçecek. Dünyada yaşayan insan sayısı on beş milyona düşmüşken, ortalıkta kol gezen yaratıkların, T-Virüsü bulaşmış insanların ve hayvanların sayısı ise altı milyardan fazla olacak. Kız kardeşlerden Jade Wesker ise peşini bırakmayan kız kardeşi, babası ve kendisiyle ilişkili geçmişinden kalan sırları ile yeni dünya düzeninde hayatta kalmaya çalışacak.

Her biri bir saatten oluşan sekiz bölümden oluşan dizi Constantin Film tarafından üstlenilecek iken yapımcı koltuğunda şirketin Üst Yöneticisi Martin Moszkowicz oturacak. Baş yapımcı Supernatural dizisinden tanıdığımız Andrew Dabb olup, kendisine Robert Kulzer, Oliver Berben ve Mary Leah Sutton eşlik edecek. İlk iki bölüm ise Bronwen Hughes tarafından yönetilecek.

Exit mobile version