Netflix Oyunları İçin Kötü Haber: Bir Devir Sona Mı Eriyor?

Netflix şimdilik sessizliğini koruyor...

Netflix oyunları yakında reklamsız ve ücretsiz dönemi geride bırakacakmış gibi görünüyor. Bu özelliğin getirdiği yükün önemli bir noktaya ulaşması, şirketi farklı planları araştırmaya itmiş gibi görünüyor.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Reklamlı Game Pass Planı Üzerinde Çalışıyor


Netflix, oyun sektörüne olan yatırımlarıyla da ön plana çıkmaya başlamıştı. İlk olarak 2021 yılında ve platform içerikleri ile bağlantılı olarak atılan bu adım sonrasında gelinen noktada, Amerika menşeli dizi-film şirketinin oyun kütüphanesinde GTA: The Trilogy – Definitive Edition ve Football Manager 24 Mobile dahil önemli yapımlar bulunuyor ve aboneliğiniz kapsamında erişim sağlayabiliyorsunuz.

Çeşitli stüdyo satın alımlarına ek olarak kendi oyun stüdyosunu da açan Netflix ileride daha fazla iddialı oyunu bizlere ulaştıracakmış gibi görünüyor. Ne var ki yeni yeni popüler olmaya başlayan oyun özelliğini, 250 milyona yakın olan toplam abone sayısı ile karşılaştırdığımızda çok geniş bir kitleye ulaşamadığını söylemeden geçmeyelim. Büyük bir kesimin haberi olmaz iken, haberi olanlardan da oynamayı tercih etmeyen kullanıcılar var elbette.

Netflix, Kendi Oyun Stüdyosunu Kurdu

Bildiğiniz gibi Netflix uygulaması üzerinden sunulan oyunlarda, herhangi bir ödeme sistemi veya reklam bulunmuyor. Ancak görünen o ki şirkete getirdiği ek yük olarak önemli bir noktaya ulaşmış durumda ve mesela Epic Games mağazasının da sırf bu yüzden bir türlü kara geçemediğini öğrenmiştik. Hal böyle olunca, Amerika menşeli şirket de bunu olumluya çevirmek için farklı yöntemleri araştırıyormuş.

Netflix Oyunları İçin Reklamlar Ufukta Görünmüş Olabilir

The Wall Street Journal tarafından aktarılana göre Netflix, oyunlardan da para kazanmanın yollarını arıyormuş. Bu bağlamda da, ücretli veya oyun içi ödeme yöntemleri olan oyunları pazarlamanın planlardan bir tanesi olsa da, esasen reklam destekli aboneliği olan kullanıcılara oyunları reklamlı olarak satmanın planları üzerinde duruluyormuş. Diğer bir deyişle, Netflix Games tarafında reklamsız ve ücretsiz dönem sona erecek diyebiliriz.

Şu an için kafalardaki soru işareti, şimdilik çoğu kullanıcının ilgi göstermediği veya göstermeyi istemediği Netflix Games şirkete nasıl para kazandıracak? Elbette GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketinin bu noktada kilit bir rol oynayabileceği tahmin ediliyor. Yani önce aboneleri bu özelliği kullanmaya teşvik edecek adımların atılması ile bir alışkanlık oluşturulmak istenebilir.

Bakalım gelecekte Netflix ne gibi hamleler yapacak? Gelişmeleri takipte olacağız. Peki siz Netflix Games özelliğini hiç kullandınız mı? Kullandıysanız memnun kaldınız mı? Yorum kısmında buluşalım.

Exit mobile version