Netflix Onimusha Animesini Duyurdu

Bir anime uyarlaması daha yolda!

Netflix Onimusha Animesini Duyurdu

Capcom ile imzalanan işbirliği neticesinde, Netflix Onimusha anime uyarlamasını duyurdu. Tudum etkinliğinde yapılan duyuruya ilişkin detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: BioShock Netflix Uyarlaması, Yönetmenini ve Senaristini Buldu


Netflix’in yüzü kullanıcılara sunulan oyunlardan yana gülmese de, dizi ve film tarafında beklenen sonuçların alındığını söyleyebiliriz. Geçmişte Castlevania, Tekken: Bloodline, Arcane ve Resident Evil dizilerini izlemiştik. Önümüzdeki dönemde ise Assassin’s Creed, BioShock, Cyberpunk: Edgerunners, The Division ve Tomb Raider dahil birçok oyun için dizi ve film uyarlamalarını bekliyor iken, listeye bir başka Capcom oyunu olan Onimusha da eklendi.

Netflix Onimusha Animesi ile Geliyor!

Bugün Netflix tarafından Tudum etkinliği sırasında yapılan duyuru ile Capcom ortaklığında Sublimation stüdyosu tarafından geliştirilen anime duyuruldu. Şu an için yayın tarihine ilişkin netleşen bir durum söz konusu değil.

Baş Yönetmen Takashi Miike ve Yönetmen Shinya Sugai olacak iken, Toshihiro Mifune de Musashi Miyamoto için model olacak. Üç boyutlu CGI karakterlerin ve el çizimi ile hazırlanacak fon görüntüleri ile olağanüstü bir görselliğin olacağı ve günümüzdeki animasyon teknolojisi ile yepyeni bir hayat verileceği söyleniyor.

Netflix tarafından verilen hikaye detayına göre anime, Edo döneminin başlangıcında geçecek. Mushahi gençlik dönemini geride bırakmış ve Genma’yı bertaraf etmek için efsanevi Oni Gauntlet’i ile yola çıkacak.

Capcom tarafından hem geliştirilen hem de yayınlanan Onimusha serisinin ilk oyunu, 2001 yılında PlayStation 2 için satışa sunulmuştu. Sengoku döneminde geçen Onimusha: Warlords, Inabayama kalesini istila eden ve kötü kalpli Lort Nobunaga Oda hizmetinde olan şeytan ordusunun kaçırdığı Prenses Yuki’yi kurtarmak için mücadele eden Samanosuke Akechi ve Kade ikilisinin başından geçenleri anlatıyordu. Resident Evil serisinden de oynanış elementleri içeren ve büyük ilgi odağı olan seri için zaman içerisinde birçok devam oyunu gelmişti.

Oyun serisinin başarısının ardından, ilk olarak 2003 yılında ve son olarak da 2006 yılında Christophe Gans tarafından Onimusha beyaz perde uyarlaması duyurulmuştu. Ne var ki 2007 yılından bu yana bu uyarlama ile ilgili herhangi bir yeni gelişme yaşanmadı. Bakalım anime sonrasında bir kez daha gündeme gelecek mi? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version