Neon Prime, Valve Şirketinin Yeni Oyunu Olabilir

Ne ola ki bu Neon Prime?

Görünüşe göre Valve, Neon Prime isimli yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Şu an için ne olduğu bilinmiyor olsa da, heyecanlandırmadı değil. İlk bilinenler ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Valve Yeni Half-Life Oyunları Yapmak İstiyor


Steam mağazasının sahibi olan Valve şirketi, aynı zamanda oyun da geliştiriyor. Mesela on üç yıllık bir aradan sonra yeni bir Half-Life oyunu olan Alyx ile karşımıza çıkmıştı. Ne var ki sadece sanal gerçeklik sistemleri için yayınlanan bu oyunun sonrasında, sırada neyin olduğunu elbette çok merak ediyoruz.

Valve Şirketinin Yeni Oyunu Neon Prime, Ortaya Çıktı

Bugün itibarıyla Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi, Eylül ayında Valve tarafından dosyalanmış olan Neon Prime için iki kayıt listeledi. Bunlardan bir tanesinin açıklamasında “Bilgisayar oyunu yazılımı, elektronik oyun yazılımı, video oyunu yazılımı, internet üzerinden indirilebilen bilgisayar oyunu programları.” yazılı olduğu görülüyor.

valve-neon prime

İkincisi de video oyunlarına odaklı olmasının yanı sıra oyun şampiyonaları organizasyonu ve video oyunu eğitimi ibareler içeriyor.

Eskiden bir Valve çalışanı olduğunu söyleyen bir ResetEra kullanıcısı, bahsi geçen marka tesciline ilişkin olarak “Bunun bir zamanlar üzerinde çalıştığımız ya da rafa kaldırılmış FTL benzer gemi inşa etme oyunu olup olmadığını merak ediyorum. Sanırım zaman gösterecek.” yorumunda bulunmuş.

Geçtiğimiz yıl içerisinde Valve Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Gabe Newell, şirketin geliştirilme aşamasında olan birden fazla oyunu olduğunu ve Half-Life: Alyx gibi daha çok ana senaryo odaklı deneyimler sunacağını söylemişti.

Son olarak, Alyx oyunun duyurusu sırasında, Programcı Robin Walker tarafından sıradaki Half-Life için bir on üç yıl daha beklemeyeceğimiz söylenmişti. Bakalım Newell tarafından söylenen geliştirilme aşamasındaki oyunlardan birisi yeni bir Half-Life olacak mı? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version