MMO The Lord of the Rings Oyunu Geliyor

Amazon Games şansını bir kez daha deniyor...

Amazon Games ve Embracer Group, MMO The Lord of the Rings oyunu üzerinde çalışıyorlar. Şimdilik pek bir detay verilememiş olsa da, PC ve konsollar için geliştiriliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Embracer Group, Yüzüklerin Efendisi Dahil Önemli Markaları Aldı


The Lord of the Rings markası için aslında geçtiğimiz yıllarda geliştirilme aşamasında olan ücretsiz bir MMO oyunu vardı. Ne var ki Amazon Games ile Tencent arasındaki bir anlaşmazlık yüzünden 2021 yılının Nisan ayında iptal edilmişti.

Anlaşmazlığın kaynağı ise, Middle-Earth Enterprises şirketinin sözleşmede ortaklardan birinin satın alması durumunda hak anlaşmasını feshetmesinin yolunun açılmasını sağlayan bir madde vardı. Bu madde ile gidişat fazlaca karmaşık bir hal almış, Amazon Games ise buna bağlı olarak Tencent ile devam etmenin yollarını aramıştı. Ama ne yazık ki başarılı olamamıştı.

MMO The Lord of the Rings Oyunu Geliştiriliyor

Görünüşe göre bir MMO The Lord of the Rings oyunu Amazon Games şirketinin içinde ukde olarak kalmış olacak ki, şimdi de Embracer Group ile yeniden denemeye karar vermiş. Ne var ki bunun yarın kalan projeye devam mı, yoksa sıfırdan bir proje mi olup olmadığı net olarak söylenmemiş. Bununla birlikte, Middle-Earth Enterprises geçtiğimiz yıl Embracer Group tarafından satın alındığı için de herhangi bir iptal durumu yaşanmayacak gibi görünüyor.

J.R.R. Tolkien tarafından yaratılan Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden sevilen hikayelerine yer verilecek Orta Dünya’da geçecek olan MMO oyunu, Amazon Games bünyesindeki Orange County (New World) tarafından PC ve konsollar için geliştiriliyor. Halihazırda geliştirilme aşamasının erken bir safhasında olup, çıkış tarihi verilemiyor.

The-Lord-of-the-Rings

Bunun dışında, Mayıs ayında satışa sunulması beklenen The Lord of the Rings: Gollum, Free Range Games tarafından geliştirilmekte olan The Lord of the Rings: Moria, Electronic Arts ve Middle-Earth Enterprises işbirliğinde Capital Games tarafından Android ve iOS tabanlı cihazlar için geliştirilmekte The Lord of the Rings: Heroes ve son olarak Private Division ile Weta Workshop tarafından üzerinde çalışılan ve Middle-Earth diyarında geçecek olan bir oyun da haberimizin olduğu diğer The Lord of the Rings oyunları oluyor.

 

Exit mobile version