Microsoft Netflix Şirketini Almak İçin Hamle Yapabilirmiş

Bakalım iddia doğru çıkacak mı?

Eğer Reuters iddiası doğru çıkarsa, Microsoft Netflix şirketini bünyesine katmak için önümüzdeki yıl içerisinde bir hamle yapacak. Elbette şu an Activision Blizzard satın alımı daha öncelikli, ama dizi-film şirketi için ödenecek olan rakamın tarihi seviyede olacağı söyleniyor. 


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı İçin Oyuncular Microsoft’a Dava Açtılar


Amerika menşeli şirket, son yıllarda epey önemli satın alımlar yapmıştı. Son olarak ZeniMax Media şirketini de bünyesine katmış olan yazılım devi, şu aralar Activision Blizzard için deyim yerindeyse savaş veriyor. Gerek Nintendo, gerekse de Sony için Call of Duty bağlamında on yıllık teklifler götürmüştü. Ne var ki geçtiğimiz haftalarda ve bugün, FTC ve oyuncular tarafından açılan davalar ile büyük sürpriz yaşadılar.

WmgHs5bNkpisCZS5W7F8NU-1200-80-880x587

Microsoft Netflix Şirketini Almak İçin Hamle Mi Yapacak?

Şu an için bu davalar devam ediyor iken, Reuters tarafından ortaya ilginç bir iddia atıldı. Activision Blizzard sonrasındaki hedef Netflix olabilir. 

Bildiğiniz gibi Netflix son yıllarda abone ve gelir kayıpları yaşamıştı. Buna karşılık olarak zamlar yapılmış, kısıtlamalar ve reklamlı abonelik planı gündeme alınmıştı. Geçtiğimiz aylarda ise reklamlı abonelik konusunda anlaşmaya varan Microsoft şirketinin önemli irtibatlar kurduğu iddia ediliyor. 

Piyasa değeri iki trilyon dolara yaklaşmış olan Microsoft’un, istediği takdirde dizi-film şirketinin hisselerini satın alabileceğini söylüyor Reuters. Hisse değeri yüz otuz bir milyar dolar olan Netflix için gözden çıkartılan rakam ise tamı tamına yüz doksan milyar dolar.  

El sıkışmanın olması durumunda 2024 yılında tamamlanacağının söylendiği anlaşma için ödenecek olan miktar, Activision Blizzard için ödenecek olan miktarın neredeyse üç katına yakın olacak. 

Netice olarak, Reuters sitesine yansıyan haberin tahminlere dayalı olduğunu ve henüz ortada resmi bir şeyin olmadığını söyleyelim. Şirketlerin yakınlığından ve Netflix’in reklam ortağı olarak Microsoft tarafını seçmesinden yola çıkılmış. Bununla birlikte, Call of Duty yayıncısının alınamaması durumunda düğmeye basılacakmış. 

Exit mobile version