Microsoft’tan Kutulu Oyun Açıklaması

Tüketicilerin talepleri göz önünde bulunduruluyormuş...

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan söylentilerin ardından, Microsoft‘tan kutulu oyun açıklaması geldi. Peki şirketin stratejisi ne yönde? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Şubat 2024 Oyunları Belli Oldu


Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Microsoft cephesinde yaşanan gelişme ile Activision Blizzard, Xbox ZeniMax Media kapsamında iki bine yakın çalışanı işten çıkartılmıştı. Bunun üzerinden çok geçmeden, Windows Central sitesinden Jez Corden tarafından aktarılana göre, yeni bir dalganın yaşanmakta olduğu bilgisi de gelmişti.

Verilen detaylar arasında dikkat çeken bir nokta vardı ki, Xbox tarafında kutulu oyun bölümünün kapatıldığı ve şirket içinde oyunların sadece dijital dağıtımına odaklanılacağıydı. Kutulu oyun dağıtımının üçüncü parti ortaklar tarafından ele alınacağı söylenmişti.

Microsoft’tan Kutulu Oyun Açıklaması: Kutulu Oyundan Vazgeçmeyeceğiz

Yakın bir zaman önce Game File tarafından yapılan röportaj sırasında konuşan Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer, kutulu oyun dağıtımına son vermeyeceklerini dile getirdi. Öyle ki oyuncuların talepleri göz önünde bulunduruluyormuş.

Microsoft Yeni Xbox Konsolu İçin İddialı Konuştu

Spencer, kutulu medyayı desteklediklerini ama tüketicilerin talepleri ile ters düşecek şekilde sürdürmeyeceklerini söyledi. Oyunları hem dijital hem de kutulu olarak dağıttıklarını, ama tüketicilerin tercihlerini de takip ettiklerini söyleyen Microsoft Gaming Üst Yöneticisi, dijital oyun satın alımının daha çok tercih edildiğini de sözlerine ekliyor.

Röportajın ilerleyen safhasında disk sürücülerinin maliyet açısından üreticiler üzerinde büyük bir yük oluşturduğuna da dikkat çeken Spencer, yine de stratejilerinin tüketicileri tamamıyla dijitale yönlendirmek üzerine kurulu olmadığını söyledi. Bu, kendileri için stratejik bir yaklaşım değilmiş.

Exit mobile version