Microsoft: Bethesda Artık Bizim!

İşler kızışıyor...

ZeniMax Media’nın çatısı altında yer alan Bethesda, Microsoft tarafından satın alındı. ZeniMax Media’yı da kapsayan bu satın alım, özellikle Xbox‘ın Game Pass sistemini güçlendirecek anlaşmaları kapsıyor. Peki bu satın alım ile beraber neler değişecek? İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: PlayStation CEO’sundan Xbox Series S İçin Açıklamalar!


Bethesda Microsoft Tarafından Satın Alındı

ZeniMax Media ve Bethesda artık Microsoft ailesinin bir parçası. 7.5 milyar dolar nakit para karşılığında alınan şirket içerisinde; Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog Games ve Roundhouse Studios’u barındırıyor.

The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake ve Starfield gibi popüler serilerin yaratıcı koltuğunda oturan Bethesda, resmi duyuruyla beraber Microsoft’a katıldıklarını sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Bethesda’nın gelecekteki tüm oyunları çıkış gününde Xbox Game Pass abonelik sistemine eklenecek.

Bethesda Microsoft

Türkiye şartları göz önüne alındığında özellikle Türk oyuncularının işine yarayacak bir satın alım ile karşı karşıya olduğumu dile getirmeden geçmek istemeyiz. Oldukça uygun fiyata satılan Xbox Game Pass servisi ile tüm Bethesda oyunlarına kolay bir şekilde oyuncular erişebilecek.

Xbox CEO’su Phil Spencer konu hakkında “Bethesda’nın gelecekteki projelerini Xbox ve PC’de görecek olmak beni gerçekten heyecanlandırıyor. Bu satın alım ile oyuncu topluluğumuzun daha da genişleyeceğini düşünüyorum. Bethesda’nın Xbox ailesine katılmasına sevindim.” açıklamasında bulundu.


Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Exit mobile version